ĐUKANOVIĆ ZNA KO JE UBIO ĐINĐIĆA

Đukanović je rekao da iza ubistva Zorana Đinđića i urednika lista Dan Duška Jovanovića stoji "poslodavac" - onaj ko je bio protiv nezavisnosti Crne Gore.

Republika Srpska 18.03.2013 | 19:30
ĐUKANOVIĆ ZNA KO JE UBIO ĐINĐIĆA
Đukanović je rekao da iza ubistva Zorana Đinđića i urednika lista Dan Duška Jovanovića stoji "poslodavac" - onaj ko je bio protiv nezavisnosti Crne Gore.Premijer Crne Gore Milo Đukanović je danas izjavio u Podgorici da je isti čovek "iza ubistva" premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. i ubistva suvlasnika i urednikapodgoričkog lista "Dan", Duška Jovanovića. Đukanović je danas govoreći povodom stotinu dana svoje vlade, komentarisao pitanje predsedničkog kandidata Miodraga Lekića o tome ko je ubio Jovanovića. Đukanović je kazao da "iza tog ubistva" stoji "poslodavac i Duška Jovanovića, i Miodraga Lekića" - onaj ko je bio protiv nezavisnosti Crne Gore. "To je onaj čovek koji, uzgred, ponekad zna i da zapali ambasadu velike države u Beogradu, a ima jednu gadnu naviku da, kada zaključi da neko ko mu verno služi dok je živ, ne može vise poslužiti kao mrtav, onda ga i učini mrtvim", rekao je Đukanović. Po rečima Đukanovića, to je onaj ko "nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućio Srbiju da stane na evropski put". Govoreći o Lekiću, Đukanović je poručio da neće "upasti u zamku" da mu Lekiić bude partner i da odgovara na njegove "prozivke". Povodom zahteva potpredsednika Vlade, Rafeta Husovića, predsednika Bošnjačke stranke, da se s državnog grba Crne Gore skinu "monarhistički i jednoverski simboli", Đukanović je danas rekao da Ustav Crne Gore predviđa kako se to menja. Premijer je dodao da je isto tako ranije odgovorio na slične zahteve prosrspkih stranaka u Crnoj Gori i dodao je da je zadovoljan državnim simbolima, a da svako ima pravo da traži da se oni izmene. Đukanović, lider vladajuće Demokratske partije socijalista, rekao je da je snimak sa sednica organa te stranke, iz kojih proizlazi da se razgovaralo o favorizovanju njenih pristalica pri zapošljavanju, samo alibi opozicije za novi poraz. Nazvavši "hajkom" insistiranje opozicije da Skupština raspravlja o tim snimcima, Đukanović je ocenio da su građani na to već odgovorili - na nedavnim lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici gde je njegova stranka dobila podršku. "Verujem da će takav odgovor dobiti i na predstojećima predsedničkim izborima", dodao je Đukanović. Povodom stotinu dana od izbora Vlade, Đukanović je rekao da je Crna Gora na pravom putu, da ide "u dobrom smeru", ali je izrazio nezadovoljstvo rezultatima borbe s organizovanim kriminalom i radom pravosuđa. Premijer je rekao da su antikrizne mere štednje dale rezultate i da će se njihov puni efekat pokazati na kraju ove godine, "u višemilionskim iznosima". Đukanović je dodao da je zbog stednje drastično opala upotreba službenih vozila i da Vlada ima mnogo manje radnih tela.    

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Forerunner

10.12.2015 23:26

Sto se tice ubistva Djindjica manje vise se zna sve.Bilo bi veoma zanimljivo kada bi sud pozvao Nebojsu Covics I Mikelica.Mislim da bi javnost bila zapanjena.Manje vise svce Sam rekao,jasno je.

ODGOVORITE