ЂУКАНОВИЋ ЗНА КО ЈЕ УБИО ЂИНЂИЋА

Ђукановић је рекао да иза убиства Зорана Ђинђића и уредника листа Дан Душка Јовановића стоји "послодавац" - онај ко је био против независности Црне Горе.

Република Српска 18.03.2013 | 19:30
ЂУКАНОВИЋ ЗНА КО ЈЕ УБИО ЂИНЂИЋА
Ђукановић је рекао да иза убиства Зорана Ђинђића и уредника листа Дан Душка Јовановића стоји "послодавац" - онај ко је био против независности Црне Горе.Премијер Црне Горе Мило Ђукановић је данас изјавио у Подгорици да је исти човек "иза убиства" премијера Србије Зорана Ђинђића 2003. и убиства сувласника и уредникаподгоричког листа "Дан", Душка Јовановића. Ђукановић је данас говорећи поводом стотину дана своје владе, коментарисао питање председничког кандидата Миодрага Лекића о томе ко је убио Јовановића. Ђукановић је казао да "иза тог убиства" стоји "послодавац и Душка Јовановића, и Миодрага Лекића" - онај ко је био против независности Црне Горе. "То је онај човек који, узгред, понекад зна и да запали амбасаду велике државе у Београду, а има једну гадну навику да, када закључи да неко ко му верно служи док је жив, не може висе послужити као мртав, онда га и учини мртвим", рекао је Ђукановић. По речима Ђукановића, то је онај ко "носи политички кишобран за убиство Зорана Ђинђића и онај који је својом политиком онемогућио Србију да стане на европски пут". Говорећи о Лекићу, Ђукановић је поручио да неће "упасти у замку" да му Лекиић буде партнер и да одговара на његове "прозивке". Поводом захтева потпредседника Владе, Рафета Хусовића, председника Бошњачке странке, да се с државног грба Црне Горе скину "монархистички и једноверски симболи", Ђукановић је данас рекао да Устав Црне Горе предвиђа како се то мења. Премијер је додао да је исто тако раније одговорио на сличне захтеве просрспких странака у Црној Гори и додао је да је задовољан државним симболима, а да свако има право да тражи да се они измене. Ђукановић, лидер владајуће Демократске партије социјалиста, рекао је да је снимак са седница органа те странке, из којих произлази да се разговарало о фаворизовању њених присталица при запошљавању, само алиби опозиције за нови пораз. Назвавши "хајком" инсистирање опозиције да Скупштина расправља о тим снимцима, Ђукановић је оценио да су грађани на то већ одговорили - на недавним локалним изборима у Никшићу и Андријевици где је његова странка добила подршку. "Верујем да ће такав одговор добити и на предстојећима председничким изборима", додао је Ђукановић. Поводом стотину дана од избора Владе, Ђукановић је рекао да је Црна Гора на правом путу, да иде "у добром смеру", али је изразио незадовољство резултатима борбе с организованим криминалом и радом правосуђа. Премијер је рекао да су антикризне мере штедње дале резултате и да ће се њихов пуни ефекат показати на крају ове године, "у вишемилионским износима". Ђукановић је додао да је због стедње драстично опала употреба службених возила и да Влада има много мање радних тела.    

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фореруннер

10.12.2015 22:26

Сто се тице убиства Дјиндјица мање висе се зна све.Било би веома занимљиво када би суд позвао Небојсу Цовицс И Микелица.Мислим да би јавност била запањена.Мање висе свце Сам рекао,јасно је.

ОДГОВОРИТЕ