Desetogodišnji dečak priznao da je ubio čoveka

Desetogodišnji dečak iz američke države Teksas, koji je ispitivan zbog navodnih pretnji ubistvom svog druga iz razreda, rekao je istražiteljima da je ubio čoveka pre dve godine bez ikakvog razloga, rekli su zvaničnici za sprovođenje zakona.

Svijet 20.04.2024 | 08:04
Desetogodišnji dečak priznao da je ubio čoveka

Prema zakonu Teksasa, dečak ne može biti optužen za taj zločin jer je u vreme kada je počinio ubistvo imao manje od 10 godina, prenosi Si-Bi-Es (CBS) njuz.

Dečak je rekao školskim zvaničnicima da je 2022. godine pucao i ubio čoveka, saopštila je kancelarija šerifa za okrug Gonzales.
Kako je navedeno, dečak je dao istražiteljima informacije o ubistvu 32-godišnjeg Brendona O'Kvina Rasberija, 18. januara 2022. u Niksonu u Teksasu.

Ispričao je da je toga dana bio u poseti svome dedi u parku za kampere u blizini gde je Rasberi živeo i da je uzeo pištolj iz pregrade za rukavice u dedinom kamionu, ušao u kombi koji je pripadao Rasberiju, pucao u njega i ubio ga.  Takođe je naveo da nikada pre toga nije video Rasberija i da on nije uradio ništa što bi moglo da ga naljuti.

 Istražitelji su 12. aprila u zalagaonici u obližnjem gradu pronašli pištolj koji je korišćen prilikom ubistva Rasberija, ali zbog toga što je dečak imao manje od 10 godina kada je počinio zločin ne može da bude optužen za ubistvo iz 2022. godine.

Dečak je optužen u vezi sa pretnjom upućenom drugu iz razreda i nalazi se u maloletničkom pritvoru, gde čeka početak suđenja.

(Tanjug / Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

001

20.04.2024 08:37

Ko jednom počini, opet će...samo električna stolica pomaže..

ODGOVORITE
Name

Re 001

21.04.2024 11:32

Nažalost drug, ovo samo govori koliko je svijet, a posebno djeca oboljeli. Svijet treba liječiti, ali nema lijeka. Nedaj bože nikome takog iskušenja u životu. Amin