Povezujemo narod i privrednike, ovo je značajan projekat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na aerodormu u Mostaru, gde je započeo dvodnevnu radnu posetu BiH, da će nova direktna linija od Beograda do tog grada, puno značiti za povezivanje dva naroda, kao i poslovnih zajednica.

Bosna i Hercegovina 15.04.2024 | 17:43
Povezujemo narod i privrednike, ovo je značajan projekat

"Veoma sam srećan zbog ovoga, jer je to od velikog značaja i za Mostar i Beograd, kao i za BiH i Srbiju i za povezivanje svih naših naroda. Običnom narodu da kažem da povratna karta Beograd - Mostar košta 104 evra", rekao je Vučić.

On je istakao da let traje 40 minuta, da avion ima 108 mesta, kao i da će Er Srbija leteti tri puta nedeljno.

Verujemo da će doći trenutak kada će Er Srbija leteti i sedam puta nedeljno, dodao je Vučić.

On je rekao da nema automobila sa kojim može od Beograda do Mostara da se potroši manje od 104 evra, kao i da će avionom građani moći da uštede puno vremena, više od 10 sati.

Vučić je rekao da će nova linija povećati kontakte poslovne zajednice i da će biti sve više biznis partnera iz Beograda u Mostaru i obrnuto.

 "Zadovoljan sam što ćemo prisustovati još jednom sajmu privrede u Mostaru", rekao je Vučić i naglasio da je to izuzetno važan događaj.

Čestitam našim prijateljima što tu tradiciju održavaju, poručio je Vučić.

Predsedavajuća Veća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je danas da otvaranje vazdušnih linija Beograd-Mostar i Mostar - Beograd ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za celu Bosnu i Hercegovinu.

"Preko Beograda smo povezani sa više od 80% svetskih destinacija. Dok još linije nisu bile otvorene, informirasana sam kako je već u tom trenutku prodato više od 2.000 karata tih linija, što dosta govori o značaju ove linije", rekla je Krišto na aerodromu u Mostaru gde je dočekala predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Tanjug) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kakvo povezivanje

15.04.2024 19:09

Rastjerali i svoj narod a samooo hsos pravite rezultati rada nulaaa! Za nauk ! Nerodjenim a zaduzenim

ODGOVORITE
Name

Dd

16.04.2024 08:45

Letice dok se malo prasina slegne. Poneko iz Trebinja da odleti a iz Mostara, Širokog, Posušja nece niko

Name

Vesna

15.04.2024 19:12

Trebalo je proći 33 godine da bih se otvorila avio linija unutar istog naroda, koji su u velikom procentu rodbinski povezani a udalji vazdušnom linijom 300 kilometara. Uz to se političari hvale!! Da čovjen ne povjeruje.

ODGOVORITE
Name

Idealno

15.04.2024 21:44

Je li ovde neko lud? Ti povezujes narode...a Dodik razvezuje...

ODGOVORITE
Name

???.

15.04.2024 22:13

Opet podrška Dodiku, zašto ba sad u izbornoj godin, to je umjesto aerodroma uTrebinju!

ODGOVORITE
Name

Rs

15.04.2024 23:36

Smecaru dalje ruke od nas..j..o te Laktas

ODGOVORITE
Name

AR

16.04.2024 06:15

Kako ce ta avijo linija da izgleda? Da li ce ici Trebinje-Mostar-Beograd ili? Sada kad se pocnemo povezivati niko nas razvezati nece moci DVA PUTNIKA IZ TREBINJA TRI IZ MOSTARA I ETO TAKO TRI PUTA SEDMICNO JEDINO CE BITI MALKO PROBLEMATICNO ZA SLIJETANJE I UZLIJETANJE NA AERODROMU U TREBINJU JER SE JOS ASFALT NIJE NAJBOLJE UTVRDIO MISLIM DA NECE PROKLIZATI Zapamtimo dragi narode ! Ovaj je juce dosao iz beograda sa avionom on i jos troje clanova vlade , tako isto danas posle podne lete nazad za beograd Kada se ova predstava zavrsi to ce biti to Sto vise snimaka budemo imali sa ove predstave to je bolje jer ko zna kada ce se ovo avionce vise vratiti ZAPAMTIMO DOBRO

ODGOVORITE
Name

Au povezivanje

16.04.2024 10:59

Trajeee 30 godina!!!??? Trebalo da pocne odmah posle rata korumpirani nisu radili nista mlatili praznu dlamu palili nacionalizam stvarali haos i bogatili se u tom haosu bezak9nju pokriveni vlasti iznad zakona sto u Evropi nebi mogloooo proci!! Zato i Nece Evropu niti Ebropskezakone! Putinovi jarani!

ODGOVORITE