Повезујемо народ и привреднике, ово је значајан пројекат

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на аеродорму у Мостару, где је започео дводневну радну посету БиХ, да ће нова директна линија од Београда до тог града, пуно значити за повезивање два народа, као и пословних заједница.

Босна и Херцеговина 15.04.2024 | 17:43
Повезујемо народ и привреднике, ово је значајан пројекат

"Веома сам срећан због овога, јер је то од великог значаја и за Мостар и Београд, као и за БиХ и Србију и за повезивање свих наших народа. Обичном народу да кажем да повратна карта Београд - Мостар кошта 104 евра", рекао је Вучић.

Он је истакао да лет траје 40 минута, да авион има 108 места, као и да ће Ер Србија летети три пута недељно.

Верујемо да ће доћи тренутак када ће Ер Србија летети и седам пута недељно, додао је Вучић.

Он је рекао да нема аутомобила са којим може од Београда до Мостара да се потроши мање од 104 евра, као и да ће авионом грађани моћи да уштеде пуно времена, више од 10 сати.

Вучић је рекао да ће нова линија повећати контакте пословне заједнице и да ће бити све више бизнис партнера из Београда у Мостару и обрнуто.

 "Задовољан сам што ћемо присустовати још једном сајму привреде у Мостару", рекао је Вучић и нагласио да је то изузетно важан догађај.

Честитам нашим пријатељима што ту традицију одржавају, поручио је Вучић.

Председавајућа Већа министара Босне и Херцеговине Борјана Кришто изјавила је данас да отварање ваздушних линија Београд-Мостар и Мостар - Београд има вишеструки значај како за Мостар тако и за целу Босну и Херцеговину.

"Преко Београда смо повезани са више од 80% светских дестинација. Док још линије нису биле отворене, информирасана сам како је већ у том тренутку продато више од 2.000 карата тих линија, што доста говори о значају ове линије", рекла је Кришто на аеродрому у Мостару где је дочекала председника Србије Александра Вучића.

(Тањуг) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Какво повезивање

15.04.2024 19:09

Растјерали и свој народ а самооо хсос правите резултати рада нулааа! За наук ! Неродјеним а задузеним

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дд

16.04.2024 08:45

Летице док се мало прасина слегне. Понеко из Требиња да одлети а из Мостара, Широког, Посушја неце нико

Name

Весна

15.04.2024 19:12

Требало је проћи 33 године да бих се отворила авио линија унутар истог народа, који су у великом проценту родбински повезани а удаљи ваздушном линијом 300 километара. Уз то се политичари хвале!! Да човјен не повјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

15.04.2024 21:44

Је ли овде неко луд? Ти повезујес народе...а Додик развезује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

???.

15.04.2024 22:13

Опет подршка Додику, зашто ба сад у изборној годин, то је умјесто аеродрома уТребињу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

15.04.2024 23:36

Смецару даље руке од нас..ј..о те Лактас

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

16.04.2024 06:15

Како це та авијо линија да изгледа? Да ли це ици Требиње-Мостар-Београд или? Сада кад се поцнемо повезивати нико нас развезати неце моци ДВА ПУТНИКА ИЗ ТРЕБИЊА ТРИ ИЗ МОСТАРА И ЕТО ТАКО ТРИ ПУТА СЕДМИЦНО ЈЕДИНО ЦЕ БИТИ МАЛКО ПРОБЛЕМАТИЦНО ЗА СЛИЈЕТАЊЕ И УЗЛИЈЕТАЊЕ НА АЕРОДРОМУ У ТРЕБИЊУ ЈЕР СЕ ЈОС АСФАЛТ НИЈЕ НАЈБОЉЕ УТВРДИО МИСЛИМ ДА НЕЦЕ ПРОКЛИЗАТИ Запамтимо драги народе ! Овај је јуце досао из београда са авионом он и јос троје цланова владе , тако исто данас после подне лете назад за београд Када се ова представа заврси то це бити то Сто висе снимака будемо имали са ове представе то је боље јер ко зна када це се ово авионце висе вратити ЗАПАМТИМО ДОБРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау повезивање

16.04.2024 10:59

Трајеее 30 година!!!??? Требало да поцне одмах после рата корумпирани нису радили ниста млатили празну дламу палили национализам стварали хаос и богатили се у том хаосу безак9њу покривени власти изнад закона сто у Европи неби моглоооо проци!! Зато и Неце Европу нити Ебропскезаконе! Путинови јарани!

ОДГОВОРИТЕ