Rode: Jednostrane mjere ne smanjuju tenzije

Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode podržao je izjavu EU u kojoj je izrazila veliku zabrinutost zbog operacija tzv. kosovske policije u srpskim opštinama na KiM, ističući da jednostrane mere samo dolivaju ulje na vatru i da ne doprinose smanjenju tenzija, već upravo suprotno.

Srbija 04.02.2024 | 11:19
Rode: Jednostrane mjere ne smanjuju tenzije

"Dijalog koji vodi EU između Kosova i Srbije je jedini odgovarajući forum za rešavanje ovih pitanja", napisao je Rode na mreži X.

Evropska unija saopštila je ranije danas da je veoma zabrinuta zbog ovonedeljnih operacija specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u kancelarijama opština Dragaš, Peć, Istok i Klina, kao i u prostorijama nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju u Prištini i pozvala privremene vlasti u Prištini da izbegavaju jednostrane akcije i da se pitanjem statusa opština bave kroz dijalog uz briselsko posredovanje.

Portparol EU Peter Stano saopštio je da će iznenadno zatvaranje ovih kancelarija imati negativne efekte na svakodnevni život i uslove života Srba na KiM, jer će ograničiti njihov pristup osnovnim socijalnim uslugama.

(Tanjug) Foto: Pixabay

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

+

04.02.2024 11:51

UČINITE NEŠTO. Baš ste rekli. PA TO SPIJEČITE. TO SRBI ZNAJU I PREŽIVLJAVAJU.

ODGOVORITE
Name

Jeste

04.02.2024 19:09

Izrazili žaljenje jbt. Bas su se pretrgli u osudi Kurtija pa je poceso kuk malo. Koji ljigavci i licemjeri guraju istu agendu k’o i Kurti. Dok Srbima ne doku’ci sve pa ponovo zapale Balkan onda će biti kmecanja.

ODGOVORITE
Name

Re

04.02.2024 21:51

Sta ce biti, planiras napasti Evropu?