Роде: Једностране мјере не смањују тензије

Амбасадор Немачке у Приштини Јерн Роде подржао је изјаву ЕУ у којој је изразила велику забринутост због операција тзв. косовске полиције у српским општинама на КиМ, истичући да једностране мере само доливају уље на ватру и да не доприносе смањењу тензија, већ управо супротно.

Србија 04.02.2024 | 11:19
Роде: Једностране мјере не смањују тензије

"Дијалог који води ЕУ између Косова и Србије је једини одговарајући форум за решавање ових питања", написао је Роде на мрежи X.

Европска унија саопштила је раније данас да је веома забринута због овонедељних операција специјалних јединица тзв. косовске полиције у канцеларијама општина Драгаш, Пећ, Исток и Клина, као и у просторијама невладине организације Центар за мир и толеранцију у Приштини и позвала привремене власти у Приштини да избегавају једностране акције и да се питањем статуса општина баве кроз дијалог уз бриселско посредовање.

Портпарол ЕУ Петер Стано саопштио је да ће изненадно затварање ових канцеларија имати негативне ефекте на свакодневни живот и услове живота Срба на КиМ, јер ц́е ограничити њихов приступ основним социјалним услугама.

(Тањуг) Фото: Пиxабаy

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

+

04.02.2024 11:51

УЧИНИТЕ НЕШТО. Баш сте рекли. ПА ТО СПИЈЕЧИТЕ. ТО СРБИ ЗНАЈУ И ПРЕЖИВЉАВАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

04.02.2024 19:09

Изразили жаљење јбт. Бас су се претргли у осуди Куртија па је поцесо кук мало. Који љигавци и лицемјери гурају исту агенду к’о и Курти. Док Србима не доку’ци све па поново запале Балкан онда ће бити кмецања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.02.2024 21:51

Ста це бити, планирас напасти Европу?