Tradicionalno na otvorenom doček Nove godine

Pravoslavna Nova godina se u Banjaluci tradicionalno dočekuje na otvorenom u etno duhu. Na otvorenom uz Legende dočekuju i Semberci...

Republika Srpska 13.01.2024 | 22:24
Tradicionalno na otvorenom doček Nove godine

Pored nastupa mnogobrojnih kulturno - umjetničkih društava, sve prisutne uveseljava Danica Krstić i Milan Vasić koji će sa Banjalučanima i gostima ući u Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Tačno u ponoć predviđeno je i služenje molebana za novo ljeto u Hramu Hrista Spasitelja.

Semberci u pravoslavnu Novu godinu sa grupom Legenda

Na Trgu kralja Petra 1. Karadjordjevića, u Bijeljini, nekoliko stotina Bijeljinaca uz kuvano vino i muziku grupe “Štrajk” zagrijavaju za doček Nove godine.

Na binu oko 22:30 izašla je popularna grupa “Legende”, koje će prisutne svojim hitovima uvesti u 2024. godinu.

Tačno u ponoć očekuje se spektakularni vatromet, kao i obraćanje gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Istično Novo Saraejvo sa Pilotima u pravoslavnu Novu godinu 

Istočno Novo Sarajevo uz grupu Piloti dočekalo je pravoslavnu Novu godinu.

Nakon što je do oko 23 časa DJ zagrijevao okupljene, na scenu je izašao Kiki Lesendrić.

Više stotina građana Istočnog Sarajeva i gostiju, prije svega iz Srbije, uživali su uz kuvano vino i stare hitove poput "Kao ptica na mom dlanu", "Zaboravljeni" i "Kako si lepa"...

Kada se radi o javnim dočecima Nove godine po Julijanskom kalendaru u Istočnom Sarajevu, i u Palama je organizovan koncert Danice Crnogorčević, a prije nje su nastupile sestre Milica i Maja Stanišić i Muzički ansambl "Pale".

Veselo i u Doboju

 Pravoslavna Nova Godina u parku Narodnih heroja u Doboju u sklopu Zimske čarolije dočekana je uz Canu i orkestar Stefana Miloševića i vokalne izvodjace Tamaru Ćirić i Milana Stojčinovića. 

Iako je temperatura -3°, okupio se veliki broj ljudi da uz kuvano vino i rakiju docekaju na otvorenom pravoslavnu Novu godinu.

U Višegradu bez organizovanog dočeka 

U Višegradu nema organiziranog dočeka pravoslavne Nove godine, a sredstva za tu namjenu preusmjerena su za pronatalitetnu politiku.

Veliki broj Višegrađana druži se sa učesnicima 17. Srpska slavlja, koju je u hotelu pored Drine organizovao Klub guslara "Rade Jamina".

Na sijelu učestvuju guslari i muške i ženske grupe izvornih narodnih pjesama iz Rogatice, Foče, Novog Goražda, Sokola i Pljevalja.

Mladi pravoslavnu Novu godinu dočekuju u kafićima i restoranima, a stariji kod kuće.

(BN) Foto: BN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Вишеград

14.01.2024 00:14

Није било дочека на отвореном,јер су паре потрошене у септембру за славу општине,тад је на тргу пјевао Аца Лукас за "тричавих" 50000км.Тек толико да се зна.Сретна нова православнс година свима који славе.

ODGOVORITE
Name

Za Višegrad

14.01.2024 08:02

Baš si zao čovjek, ako je plaćeno prošle godine za slavu grada, to je prošlogodišnji budžet, ove godine za Srpsku Novu godinu sredstva bi bila iz ovogodišnjeg budžeta, znači to dvoje nema veze. Bolje što je odlučeno sredstva usmeriti za pronatalitet. Ne piši, o nečemu što ne poznaješ.

Name

MADZAR

14.01.2024 10:15

Daj narodu Hljeba i igara.

ODGOVORITE
Name

OO7

14.01.2024 14:56

Da nisi bolestan ili lljubomoran na slavlja?

Name

Ре за Вишеград

14.01.2024 11:41

Хахаха,тебе намјерно изазивам да видим пратиш ли портал бн,и да видим како браниш грчевито најгорег начелника општине до сада.Срећом,сдс је почео да?слави славу општине,снсд неби никад,па је то прилика једна једина да твој начелник прође кроз град,са литијом.Не брсми оно што се бранити не може.

ODGOVORITE
Name

Za Re Višegrad,

14.01.2024 18:42

Duplo predstavljan, jadan li si kad moraš koristiti više imena da oblajavaj grad u kojem živiš. A, ni o čemu nemaš pojma, sem uvreda. Bolesnik.