Традиционално на отвореном дочек Нове године

Православна Нова година се у Бањалуци традиционално дочекује на отвореном у етно духу. На отвореном уз Легенде дочекују и Семберци...

Република Српска 13.01.2024 | 22:24
Традиционално на отвореном дочек Нове године

Поред наступа многобројних културно - умјетничких друштава, све присутне увесељава Даница Крстић и Милан Васић који ће са Бањалучанима и гостима ући у Нову годину по Јулијанском календару.

Тачно у поноћ предвиђено је и служење молебана за ново љето у Храму Христа Спаситеља.

Семберци у православну Нову годину са групом Легенда

На Тргу краља Петра 1. Карадјордјевића, у Бијељини, неколико стотина Бијељинаца уз кувано вино и музику групе “Штрајк” загријавају за дочек Нове године.

На бину око 22:30 изашла је популарна група “Легенде”, које ће присутне својим хитовима увести у 2024. годину.

Тачно у поноћ очекује се спектакуларни ватромет, као и обраћање градоначелника Љубише Петровића.

Истично Ново Сараејво са Пилотима у православну Нову годину 

Источно Ново Сарајево уз групу Пилоти дочекало је православну Нову годину.

Након што је до око 23 часа ДЈ загријевао окупљене, на сцену је изашао Кики Лесендрић.

Више стотина грађана Источног Сарајева и гостију, прије свега из Србије, уживали су уз кувано вино и старе хитове попут "Као птица на мом длану", "Заборављени" и "Како си лепа"...

Када се ради о јавним дочецима Нове године по Јулијанском календару у Источном Сарајеву, и у Палама је организован концерт Данице Црногорчевић, а прије ње су наступиле сестре Милица и Маја Станишић и Музички ансамбл "Пале".

Весело и у Добоју

 Православна Нова Година у парку Народних хероја у Добоју у склопу Зимске чаролије дочекана је уз Цану и оркестар Стефана Милошевића и вокалне изводјаце Тамару Ћирић и Милана Стојчиновића. 

Иако је температура -3°, окупио се велики број људи да уз кувано вино и ракију доцекају на отвореном православну Нову годину.

У Вишеграду без организованог дочека 

У Вишеграду нема организираног дочека православне Нове године, а средства за ту намјену преусмјерена су за пронаталитетну политику.

Велики број Вишеграђана дружи се са учесницима 17. Српска славља, коју је у хотелу поред Дрине организовао Клуб гуслара "Раде Јамина".

На сијелу учествују гуслари и мушке и женске групе изворних народних пјесама из Рогатице, Фоче, Новог Горажда, Сокола и Пљеваља.

Млади православну Нову годину дочекују у кафићима и ресторанима, а старији код куће.

(БН) Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вишеград

14.01.2024 00:14

Није било дочека на отвореном,јер су паре потрошене у септембру за славу општине,тад је на тргу пјевао Аца Лукас за "тричавих" 50000км.Тек толико да се зна.Сретна нова православнс година свима који славе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Вишеград

14.01.2024 08:02

Баш си зао човјек, ако је плаћено прошле године за славу града, то је прошлогодишњи буџет, ове године за Српску Нову годину средства би била из овогодишњег буџета, значи то двоје нема везе. Боље што је одлучено средства усмерити за пронаталитет. Не пиши, о нечему што не познајеш.

Name

МАДЗАР

14.01.2024 10:15

Дај народу Хљеба и игара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

14.01.2024 14:56

Да ниси болестан или лљубоморан на славља?

Name

Ре за Вишеград

14.01.2024 11:41

Хахаха,тебе намјерно изазивам да видим пратиш ли портал бн,и да видим како браниш грчевито најгорег начелника општине до сада.Срећом,сдс је почео да?слави славу општине,снсд неби никад,па је то прилика једна једина да твој начелник прође кроз град,са литијом.Не брсми оно што се бранити не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ре Вишеград,

14.01.2024 18:42

Дупло представљан, јадан ли си кад мораш користити више имена да облајавај град у којем живиш. А, ни о чему немаш појма, сем увреда. Болесник.