Stručni skup u Bijeljini: “Prva škola aritmije”

Statistike neumoljivo ukazuju da su srčani problemi u porastu u svim razvijenim zemljama. Stručni skup pod nazivom “Prva škola aritmije” održan je u Bijeljini a okupio je eminentne stručnjake iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine na kojem su internisti i ljekari opšte prakse mogli da kroz pet sesija steknu osnovna znanja koja će primjenjivati u praksi u liječenju jedne od vodećih bolesti savremenog doba, aritmije srca.

Republika Srpska 02.12.2023 | 14:59
Stručni skup u Bijeljini: “Prva škola aritmije”

One nastaju kao posljedice različitih patoloških stanja i odgovorne su za veliki broj hospitovalizovanih pacijenata i veliki broj smrtnih ishoda. One su posljedica poremećaja u stvaranju i sprovodjenju ritma srca. Direktor bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini, prof. dr Zlatko Maksimović je ovom prilikom istakao da je Bijeljina prepoznata kao značajno mjesto za održavanje ovog skupa, i da postaje vodeći centar za liječenje upravo aritmije srca.

“Udruženje kardiologa Republike Srpske i bolnica “Sveti Vračevi” u Bijeljini prihvatili su strategiju Ministarstva zdravlja Republike Srpske da se u oblasti elektrofiziologije usavršavaju i tu bijeljinska bolnica postiže veliki napredak. Medicina napreduje nesmanjenom žestinom I potrebno je biti u toku svih njenih aktuelnosti i napretka”, istakao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić.

Bijeljinska bolnica je proteklih godina dosta napredovala u liječenju upravo aritmije. Procedura za izgradnju angio sale je pri kraju, što će biti završeno u narednih nekoliko mjeseci kada će Bijeljina dobiti upravo još jednu angio salu, poručio je ovom prilikom prof. dr Zlatko Maksimović, direktor ove ustanove.

Alen Šeranić, ministar zdravlja I socijalne zaštite RS poručio je da elekttofiziologija u Bijeljini predstavlja jedan regionalni zamah nakon što je bijeljinska bolnica prihvatila da napreduje u ovom smjeru gdje sve više napreduje i ističe se u ovoj oblasti.

Da je bolnica “Sveti Vračevi” u Bijeljini dosta napredovala u prethodnom periodu, kada je riječ o liječenju aritmije srca koje je jedno od vodećih bolesti našeg podneblja, dokaz je I činjenica da je već napravljen i 3D maping sistem za korištenje elektrofiziologije u liječenju aritmije srca, a što imaju samo vodeći centri u okruženju, zaključio je ovom prilikom direktor bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini”, prof. dr Zlatko Maksimović.

(BN) Foto: BN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

PticaSojka

02.12.2023 18:44

Što se ne javi neko od pravih stručnjaka iz te oblasti iz Bijeljine, a ne ljudi po političkom osnovu. Ni struka izgleda ne može bez političke promocije

ODGOVORITE
Name

Jasta

02.12.2023 19:16

Hvalite me noge moje.

ODGOVORITE
Name

Djak

02.12.2023 20:25

U školi su nas učili da se nazivi ustanova, imena i funkcije direktora istih navedu jednom i ne ponavljaju u tekstu

ODGOVORITE