Стручни скуп у Бијељини: “Прва школа аритмије”

Статистике неумољиво указују да су срчани проблеми у порасту у свим развијеним земљама. Стручни скуп под називом “Прва школа аритмије” одржан је у Бијељини а окупио је еминентне стручњаке из Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине на којем су интернисти и љекари опште праксе могли да кроз пет сесија стекну основна знања која ће примјењивати у пракси у лијечењу једне од водећих болести савременог доба, аритмије срца.

Република Српска 02.12.2023 | 14:59
Стручни скуп у Бијељини: “Прва школа аритмије”

Оне настају као посљедице различитих патолошких стања и одговорне су за велики број хоспитовализованих пацијената и велики број смртних исхода. Оне су посљедица поремећаја у стварању и спроводјењу ритма срца. Директор болнице “Свети Врачеви” у Бијељини, проф. др Златко Максимовић је овом приликом истакао да је Бијељина препозната као значајно мјесто за одржавање овог скупа, и да постаје водећи центар за лијечење управо аритмије срца.

“Удружење кардиолога Републике Српске и болница “Свети Врачеви” у Бијељини прихватили су стратегију Министарства здравља Републике Српске да се у области електрофизиологије усавршавају и ту бијељинска болница постиже велики напредак. Медицина напредује несмањеном жестином И потребно је бити у току свих њених актуелности и напретка”, истакао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Ален Шеранић.

Бијељинска болница је протеклих година доста напредовала у лијечењу управо аритмије. Процедура за изградњу ангио сале је при крају, што ће бити завршено у наредних неколико мјесеци када ће Бијељина добити управо још једну ангио салу, поручио је овом приликом проф. др Златко Максимовић, директор ове установе.

Ален Шеранић, министар здравља И социјалне заштите РС поручио је да електтофизиологија у Бијељини представља један регионални замах након што је бијељинска болница прихватила да напредује у овом смјеру гдје све више напредује и истиче се у овој области.

Да је болница “Свети Врачеви” у Бијељини доста напредовала у претходном периоду, када је ријеч о лијечењу аритмије срца које је једно од водећих болести нашег поднебља, доказ је И чињеница да је већ направљен и 3Д мапинг систем за кориштење електрофизиологије у лијечењу аритмије срца, а што имају само водећи центри у окружењу, закључио је овом приликом директор болнице “Свети Врачеви” у Бијељини”, проф. др Златко Максимовић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПтицаСојка

02.12.2023 18:44

Што се не јави неко од правих стручњака из те области из Бијељине, а не људи по политичком основу. Ни струка изгледа не може без политичке промоције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаста

02.12.2023 19:16

Хвалите ме ноге моје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјак

02.12.2023 20:25

У школи су нас учили да се називи установа, имена и функције директора истих наведу једном и не понављају у тексту

ОДГОВОРИТЕ