Jednosmjerni saobraćaj u centru Banjaluke

Novi režim saobraćaja u centru Banjaluke na snazi je od danas.

Republika Srpska 06.11.2023 | 14:11
Jednosmjerni saobraćaj u centru Banjaluke

"Nezavisne novine" obišle su novu jednosmjernu saobraćajnicu i bliže pogledale kako to funkcioniše.

Podsjećamo, tokom vikenda vođene su aktivnosti u centru grada, gdje su kompletno iscrtane nove horizontalne signalizacije i obrisane već postojeće linije, postavljene vertikalne saobraćajne signalizacije, te je započeto sa jednosmjernim režimom odvijanja saobraćaja.

Obilježene su biciklističke staze, posebne trake za autobuse i taksi prevoz, postavljen "pametni semafor".

Iz Gradske uprave su ranije naveli da nakon što se uspostavi jednosmjerni režim saobraćaja, autobusi će saobraćati iz smjera sjevera Ulicom kralja Petra I Karađorđevića od Ulice olimpijskkih pobjednika (zgrada Vlade Republike Srpske) do Bulevara cara Dušana (zgrada Ekvatora) i koristiće autobusko stajalište "Pozorište" – kod zgrade Natrodne skupštine Republike Srpske i "Centar – Pošta",  a  u suprotnom smjeru autobusi će se kretati od Bulevara cara Dušana ulicama Kninska, Vidovdanska, Prvog Krajiškog korpusa, desno Ulicom olimpijskih pobjednika (Kalvan) lijevo u Ulicu Dr Mladena Stojanovića, i tom prilikom će se koristiti nova autobuska stajališta u Kninskoj ulici "Centar – Park Petar Kočić"  i stajalište "Skupština" – ovo se uglavnom odnosi na gradske linije.

Prigradske linije koje su do sada saobraćale Kninskom i Vidovdanskom ulicom ka novoj autobuskoj stanici  i koristile autobusko stajalište "Centar Vidovdanska", sada će u smjeru ka stanici saobraćati istim ulicama i koristiti stajalište Centar – Park "Petar Kočić" u Kninskoj ulici, a za smjer od stanice, iz Ulice kralja Petra II autobusi se preusmjeravaju lijevo u Ulicu olimpijskih pobjednika pa desno Ulicom kralja Petra I Karađorđevića do zgrade Ekvatora i dalje postojećom trasom, i tom prilikom će koristiti autobusko stajalište "Centar – Pošta".

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Zak

06.11.2023 14:55

Veoma dobar potez gradske vlasti . Vozaci koji ne poznaju saobracajne znakove , a ima ih podosta, policija treba kaznjavati. Treba produziti sa jednosmjernim saobracajem do kruznog toka Malta.

ODGOVORITE
Name

najveca

06.11.2023 15:16

Glupost koju je smislio neskolovani klipan nasilno i drsko Boze sacuvaj

Name

Banjaluka

06.11.2023 15:52

Sta je ovdje dobro? Ofarbali staze,koliko je to kostalo,to je kljucno pitanje?

Name

Re najveca

06.11.2023 16:33

Parkiraj se u garazu na Paprikovcu ,tamo se skoluju dobro

Name

Re Zak

06.11.2023 17:34

Zaprega je za tebe!!!

Name

Pedja

06.11.2023 15:59

Ovo je takav očaj od poteza, ja nemam riječi. Jedan jedini pravi bulevar je pretvoren u jednosmjernu ulicu. Semafori ne prate ovaj saobraćan, horizontalna signalizacija prikljucnih ulica ocajna. Ovo je takav fijasko, neverovatno. Okopne male ulice su mogle da se naprave po principu jednog smjera, nikako jedini pravilan bulevar u Banja Luci.

ODGOVORITE
Name

za Re

06.11.2023 19:23

Ti glupane veze nemas pisas u vjetar tupane

Name

Ognjen

06.11.2023 16:29

Ništa ne kontam ove ulice što niste napisali kraj kojih kafana

ODGOVORITE
Name

Dr

06.11.2023 18:49

Apsolitno kroz centar treba zabraniti uopšte saobraćaj. Opcija hitno tunel izgraditi od vladine zgrade do Ekvatora. Dodik treba da uzme pomoć od Vučića za taj poduhvat, a Vučić će dati jer ga bezrezervno godinama podrzava i nama prži čorbu pa neka plati našu patnju.

ODGOVORITE
Name

Micko

06.11.2023 21:10

Poslije nove godine vratice sve na staro..

ODGOVORITE
Name

Sanja

06.11.2023 22:37

Nadamo se .

Name

A to nam nije trebalo

07.11.2023 00:36

Ovo je totalni promašaj, nije zlonamerni komentar. Banja Luka je pretrpana automobilima, gradske ulice odavno izgrađene i nisu projektovane za ovoliki broj vozila. Urbanistički plan tek druga priča. Ako je već napravljen takav koncept onda i u povratnom smeru paralelnom ulicom mora biti takav isti put sa toliko traka i plus proključne ulice. Toga naźalost nema. Izvini Draško, podržavao sam te ali ovo je promašaj!!!

ODGOVORITE