Једносмјерни саобраћај у центру Бањалуке

Нови режим саобраћаја у центру Бањалуке на снази је од данас.

Република Српска 06.11.2023 | 14:11
Једносмјерни саобраћај у центру Бањалуке

"Независне новине" обишле су нову једносмјерну саобраћајницу и ближе погледале како то функционише.

Подсјећамо, током викенда вођене су активности у центру града, гдје су комплетно исцртане нове хоризонталне сигнализације и обрисане већ постојеће линије, постављене вертикалне саобраћајне сигнализације, те је започето са једносмјерним режимом одвијања саобраћаја.

Обиљежене су бициклистичке стазе, посебне траке за аутобусе и такси превоз, постављен "паметни семафор".

Из Градске управе су раније навели да након што се успостави једносмјерни режим саобраћаја, аутобуси ће саобраћати из смјера сјевера Улицом краља Петра И Карађорђевића од Улице олимпијскких побједника (зграда Владе Републике Српске) до Булевара цара Душана (зграда Екватора) и користиће аутобуско стајалиште "Позориште" – код зграде Натродне скупштине Републике Српске и "Центар – Пошта",  а  у супротном смјеру аутобуси ће се кретати од Булевара цара Душана улицама Книнска, Видовданска, Првог Крајишког корпуса, десно Улицом олимпијских побједника (Калван) лијево у Улицу Др Младена Стојановића, и том приликом ће се користити нова аутобуска стајалишта у Книнској улици "Центар – Парк Петар Кочић"  и стајалиште "Скупштина" – ово се углавном односи на градске линије.

Приградске линије које су до сада саобраћале Книнском и Видовданском улицом ка новој аутобуској станици  и користиле аутобуско стајалиште "Центар Видовданска", сада ће у смјеру ка станици саобраћати истим улицама и користити стајалиште Центар – Парк "Петар Кочић" у Книнској улици, а за смјер од станице, из Улице краља Петра ИИ аутобуси се преусмјеравају лијево у Улицу олимпијских побједника па десно Улицом краља Петра И Карађорђевића до зграде Екватора и даље постојећом трасом, и том приликом ће користити аутобуско стајалиште "Центар – Пошта".

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Зак

06.11.2023 14:55

Веома добар потез градске власти . Возаци који не познају саобрацајне знакове , а има их подоста, полиција треба казњавати. Треба продузити са једносмјерним саобрацајем до крузног тока Малта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

највеца

06.11.2023 15:16

Глупост коју је смислио несколовани клипан насилно и дрско Бозе сацувај

Name

Бањалука

06.11.2023 15:52

Ста је овдје добро? Офарбали стазе,колико је то костало,то је кљуцно питање?

Name

Ре највеца

06.11.2023 16:33

Паркирај се у гаразу на Паприковцу ,тамо се сколују добро

Name

Ре Зак

06.11.2023 17:34

Запрега је за тебе!!!

Name

Педја

06.11.2023 15:59

Ово је такав очај од потеза, ја немам ријечи. Један једини прави булевар је претворен у једносмјерну улицу. Семафори не прате овај саобраћан, хоризонтална сигнализација прикљуцних улица оцајна. Ово је такав фијаско, невероватно. Окопне мале улице су могле да се направе по принципу једног смјера, никако једини правилан булевар у Бања Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Ре

06.11.2023 19:23

Ти глупане везе немас писас у вјетар тупане

Name

Огњен

06.11.2023 16:29

Ништа не контам ове улице што нисте написали крај којих кафана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

06.11.2023 18:49

Апсолитно кроз центар треба забранити уопште саобраћај. Опција хитно тунел изградити од владине зграде до Екватора. Додик треба да узме помоћ од Вучића за тај подухват, а Вучић ће дати јер га безрезервно годинама подрзава и нама пржи чорбу па нека плати нашу патњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

06.11.2023 21:10

Послије нове године вратице све на старо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

06.11.2023 22:37

Надамо се .

Name

А то нам није требало

07.11.2023 00:36

Ово је тотални промашај, није злонамерни коментар. Бања Лука је претрпана аутомобилима, градске улице одавно изграђене и нису пројектоване за оволики број возила. Урбанистички план тек друга прича. Ако је већ направљен такав концепт онда и у повратном смеру паралелном улицом мора бити такав исти пут са толико трака и плус прокључне улице. Тога наźалост нема. Извини Драшко, подржавао сам те али ово је промашај!!!

ОДГОВОРИТЕ