Vučić u Briselu na sastanku sa zvaničnicima EU

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga sutra očekuju sastanci sa šestoricom visokih evropskih zvaničnika, na kojima će razgovarati sam oko načina formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Srbija 25.10.2023 | 21:04
Vučić u Briselu na sastanku sa zvaničnicima EU

"Imaćemo susret sa Šarlom Mišelom, Žozepom Boreljom, Miroslavom Lajčakom i velikom evropskom trojkom - Makronom, Šolcom i Meloni", rekao je predsednik Srbije za RTS.

Dodao je da će razgovori biti vođeni u formatu jedan plus nula, odnosno da će samo on biti prisutan sastancima sa beogradske strane.

"Velika petorka je bila ovde. Oni su doneli svoj predlog oko načina formiranja Zajednice srpskih opština, mi smo dali svoje odgovore i sugestije", rekao je predsednik Vučić.

Na pitanje novinarke da li može da otkrije detalje sastanka, Vučić je rekao da ne može i dodao da Beograd ostaje spreman na razgovore i dijalog.

"Svakako smo mi spremni da razgovaramo o tome i oni kucaju na otvorena vrata, kada je Beograd u pitanju", rekao je Vučić.

On je naglasio da postoje i drugi problemi i nerešena pitanja, od carinskih pečata preko tablica, do energetike.

"Mi smo tu bili vrlo konstruktivni, veoma fer. Videćemo sutra. Ja se nadam da će to proteći u dobroj atmosferi, u atmosferi kompromisa i u atmosferi stvaranja prilika za nadu i budućnost i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Da će biti lako, nemojte da imate nikakve sumnje, neće", zaključio je Vučić.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar