Vučić odlikovao bivšeg specijalnog izaslanika Trampa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave prvog stepena nekadašnjem specijalnom izaslaniku američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Grenelu.

Srbija 25.10.2023 | 14:50
Vučić odlikovao bivšeg specijalnog izaslanika Trampa

- Sa ponosom i zahvalnošću mogu da kažem da uručujem orden prijatelju Srbije. Objektivnost, intelekatualno i političko poštenje - kazao je predsednik i dodao:

- Ambasadore Grenel, hvala Vam, posebno zato što govorite stvari koje se mnogima ni u SAD ni na Zapadu neće dopasti, i što se trudite da govorite istinu - rekao je šef srpske države prethodno rekavši da ima čast da u ime građana Srbije iskaže zahvalnost čoveku koji je za kratko vreme izvršio značajan uticaj na veze Srbije i SAD.

- Reč je o istinskom prijatelju ne samo Srbije nego celog regiona, njegova uloga u dijalogu imala je ključan uticaj u odnosima Srbije i Sad - kazao je Vučić osvrnuvši se na njegovu oštrinu, diplomatsko umeće, poštenje, doslednost i spremnost da uvek čuje drugu stranu iako se s njenim argumentima ne slaže.

Predsednik je naglasio da sudbina balkanskih naroda treba da bude u njihovim rukama te se podsetio pregovora u Vašingtonu s Prištinom na kojima, kaže, nije pretio ni zatvarao vrata jer Srbija nije prihvatila ono što nije mogla da prihvati.

- Pravičan je i pravedan i zato je zauzeo posebno mesto kod našeg naroda - dodao je predsednik naglasivši da je ekonomiju pretpostavljao politici i razumeo da kad rešimo ekonomske probleme, moći ćemo i političke.

(Kurir) Foto:Kurir

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Satira!

25.10.2023 15:25

E Fino a Dodik nece da prica sa Amerikancima naljutijo se na njih Taman ce ih sankcionisati nece im dati da dolaze u RS koliko ni Shmitu pa nece dobivati Amerikanci ni pomoc/donacije od Dodikove privatne Drzave.

ODGOVORITE
Name

Re satira

25.10.2023 19:05

A sta treba Dodik da radi ?? Da im se ulizuje?? Svaka mu cast. Sami sebe treba da pocnemo postovati. A ovaj potez ne treba komentarisati .

Name

Borac

25.10.2023 21:59

Dodig njima daje milione a oni njemu sankcije. Bas su bezobrazni,iako su oni lopova doveli na vlast.

Name

Kosova

25.10.2023 15:55

Sta mu se uvlaci misli ponovo ce ga tramp imenovat za specijalnog izaslanika

ODGOVORITE
Name

Mona

25.10.2023 19:32

Grenel je već u planu za ponovnu funkciju pošto Trump sigurno ponovo pobjeđuje po svim anketama čak i onim naručenim od strane liberala odnosno demokrata živim i Napervilu predgrađu Chicaga o ovi sto su bili ljevičari su masovno promijenili mišljenje čak nam je i mayor sada prešao u konzervativce .Nema vam vise Clintona zao mi je

Name

ON TEBI HOKLICU

25.10.2023 19:31

TI NJEMU...ORDEN!!!

ODGOVORITE
Name

Jako smo zaboravni

25.10.2023 23:17

Mi zaboravljamo da je Dodiku sancije uveo Obama. a onda je dosao Tramp koji ni 4 godine njegove vlasti nije ni pokusao da Dodiku ukine sankcije

ODGOVORITE
Name

Marko

25.10.2023 23:24

Mi se i danas sjecamo kako su na Trampovu promociju u Vasingtonu isle Zeljka Cvijanovic i zena od Milorada Dodika jer je Dodiku sankcije uvela Obamina administrcija a Tramp sankcije nije ni pokusao ukinuti za 4 godine koliko je bio na vlasti

ODGOVORITE