Hamas: Dovoljan broj izraelskih vojnika za razmjenu

- Bivši vođa Hamasa Haled Mešal izjavio je da ta palestinska militantna grupa drži dovoljno izraelskih vojnika za taoce da može da ih razmeni za sve palestinske zarobljenike u Izraelu.

Svijet 20.10.2023 | 07:45
Hamas: Dovoljan broj izraelskih vojnika za razmjenu

U eksksluzivnom intervjuu za Al Arabiju, Mešal, koji, kako navodi ta TV stanica sa sedištem u Dubaiju, sada vodi Hamasovu kancelariju za dijasporu, rekao je da je Hamasov napad 7. oktobra, kojim je počeo novi talas izraelsko-palestinskog sukoba, bio proračunat potez i da je ta organizacija bila potpuno svesna njegovih posledica.

"Izrael će nas ubiti, pružili otpor ili ne", rekao je Mešal.

On je ranije tvrdio da su među Hamasovim taocima visoko rangirani oficiri izraelske vojske zaduženi za Gazu.

(Tanjug) Foto: Tanjug/AP 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ah, jel imate?

20.10.2023 08:02

Da, velik uspjeh za vas.

ODGOVORITE
Name

Kule

20.10.2023 09:44

Banditi oteli narod pa sad glume nesto Sredice to Izraelci

ODGOVORITE
Name

???

20.10.2023 09:47

I sada neko krivi Izrael za patnje naroda u Gazi? Hamas je proracunato, svjestan posledica, iz udobnog Dubaija pokrenuo uzas znajuci tacno sta ce se desiti milionima civila koji zive u Gazi. Njihovom vlastitom narodu. Sada tu neopisivu nesrecu koriste kao pateticnu propagandu protiv Jevreja koji su podjendako zrtve kao i Palestinci. Toliko su svima isprali mozak da mogu slobodno da priznaju da su svjesno sve ovo pokrenuli - Palestinci ce i dalje da glasaju za njih, a svijet ce i dalje da krivi druge za zlodjela terorista. I Ameriku, i Izrael i UN, i bilo koga samo ne istinske krivce.

ODGOVORITE
Name

Izraelac

21.10.2023 15:12

Izrael ide do kraja do samouništenja, makar više ne postojao na karti...

Name

Miroslav

20.10.2023 16:34

Da je pameti, zamenili bi zarobljenike, seli za stol i dogovorili se? I posle ko zna koliko ubitih ljudi, opet ce te morati sesti za stol. Jadan obican svet, uvek je zrtva politicke igranke.

ODGOVORITE