"Odlukama Skupštine Srpske ne smije se trgovati"

Sa sutrašnje „Skupštine na otvorenom“ će biti poslana poruku da se Narodna skupština Republike Srpske i odluke koje ona donosi moraju poštovati i sprovoditi i da ne smiju biti korištene za jednokratnu upotrebu i političku trgovinu, kao što to radi aktuelna vlast, poručio je Milan Miličević, predsjednik SDS. 

Republika Srpska 06.09.2023 | 17:44
"Odlukama Skupštine Srpske ne smije se trgovati"

On je rekao da odluke moraju biti donosene u parlamentu Srpske i da jednom donesene odluke NSRS moraju biti sprovedene. 

„Do sada je bilo obrnuto. Odluke su donošene u nekim komitetima SNSD i onda se daju u NSRS“, istakao je Miličević. 

On je naveo da će sutra na „Skupštini na otvorenom“ javnosti biti predočen dokument u kojem će biti naveden niz odluka, zaključaka i zakona koji su donošeni većinom glasova u NSRS, a koji nisu sprovedeni. 

„Vlast zaključke NSRS ne sprovodi, nego ih koristi za jednokratnu upotrebu i trgovinu sa svojim političkim partnerima u Sarajevu i sa međunarodnom zajednicom. To čine recimo za imenovanje ministra finansija ili 75 miliona КM za zgradu Uprave za indirektno oporezivanje i slično“, podsjetio je Miličević. 

On kaže da vlast, ako već ne sprovodi zaključke, ima mogućnost ih povuče. „Ali prije nego što ih povuku oni moju priznati da nisu sposobni za sprovođenje tih zaključaka“, kategoričan je Miličević. 

On je ponovio da se sutrašnja „Skupština na otvorenom“ održava sa ciljem zaštite NSRS i njenih zaključaka i izrazio uvjerenje da će ovaj skup proteći bez bilo kakvih incidenata. 

„Poslanici imaju sasvim legitimno pravo da na platou ispred NSRS iznesu naše stavove. Ako postoji neka zabrana prilaska ljudima da se dobrovoljno priključe oni mogu biti na distanci koja je dozvoljena“, rekao je Miličević.

(BN) Foto: BN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

!!!

06.09.2023 18:39

baja se strese na vaše konstatacije i saopštenja. Samo nastavite bez cilja i plana,naravno osim ličnog

ODGOVORITE
Name

Re

06.09.2023 19:36

Samo ti podrzavaj lazove i lopove.

Name

samo sds

06.09.2023 18:48

Naprijed presjedniče, živio SDS i Republika Srpska

ODGOVORITE
Name

Istanbul2023

06.09.2023 19:10

Doci cemo da ukazemo, doci cemo da jasno porucimo i slicne suplje floskule. Nidta vi konkretno ne radite. Plata u dzep i suplja prica narodu.

ODGOVORITE
Name

Skoja

06.09.2023 19:30

Ovi ko pokvarene ploče, uvijek se iznenade kad ih doktor iskoristi i baci ko kondom, halo, mozda da prestanete srbovat i ponudite narodu alternativu dodiku a ne dodika sa alibeja, pokusajte, zar stvarno toliko ne postujete svoj srpski narod da ste sigurni da glasove samo ovako mozete dobiti. Pokusajte ponuditi realnost, reci ljudima, npr., RS je entitet u BiH, nije drzava i nema pravo na otcjepljenje, ustavni sud je dejtonska kategorija i mora se postovati, visoki predstavnik je dejtonska kategorija i mora se postovati, itd, itd….al ne vi cete nastaviti izigravat veceg dodika od dodika dok ne nestanete

ODGOVORITE
Name

😄

06.09.2023 21:38

Tako je.👍

ODGOVORITE