"Одлукама Скупштине Српске не смије се трговати"

Са сутрашње „Скупштине на отвореном“ ће бити послана поруку да се Народна скупштина Републике Српске и одлуке које она доноси морају поштовати и спроводити и да не смију бити кориштене за једнократну употребу и политичку трговину, као што то ради актуелна власт, поручио је Милан Миличевић, предсједник СДС. 

Република Српска 06.09.2023 | 17:44
"Одлукама Скупштине Српске не смије се трговати"

Он је рекао да одлуке морају бити доносене у парламенту Српске и да једном донесене одлуке НСРС морају бити спроведене. 

„До сада је било обрнуто. Одлуке су доношене у неким комитетима СНСД и онда се дају у НСРС“, истакао је Миличевић. 

Он је навео да ће сутра на „Скупштини на отвореном“ јавности бити предочен документ у којем ће бити наведен низ одлука, закључака и закона који су доношени већином гласова у НСРС, а који нису спроведени. 

„Власт закључке НСРС не спроводи, него их користи за једнократну употребу и трговину са својим политичким партнерима у Сарајеву и са међународном заједницом. То чине рецимо за именовање министра финансија или 75 милиона КМ за зграду Управе за индиректно опорезивање и слично“, подсјетио је Миличевић. 

Он каже да власт, ако већ не спроводи закључке, има могућност их повуче. „Али прије него што их повуку они моју признати да нису способни за спровођење тих закључака“, категоричан је Миличевић. 

Он је поновио да се сутрашња „Скупштина на отвореном“ одржава са циљем заштите НСРС и њених закључака и изразио увјерење да ће овај скуп протећи без било каквих инцидената. 

„Посланици имају сасвим легитимно право да на платоу испред НСРС изнесу наше ставове. Ако постоји нека забрана приласка људима да се добровољно прикључе они могу бити на дистанци која је дозвољена“, рекао је Миличевић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

!!!

06.09.2023 18:39

баја се стресе на ваше констатације и саопштења. Само наставите без циља и плана,наравно осим личног

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2023 19:36

Само ти подрзавај лазове и лопове.

Name

само сдс

06.09.2023 18:48

Напријед пресједниче, живио СДС и Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истанбул2023

06.09.2023 19:10

Доци цемо да указемо, доци цемо да јасно поруцимо и слицне супље флоскуле. Нидта ви конкретно не радите. Плата у дзеп и супља прица народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скоја

06.09.2023 19:30

Ови ко покварене плоче, увијек се изненаде кад их доктор искористи и баци ко кондом, хало, мозда да престанете србоват и понудите народу алтернативу додику а не додика са алибеја, покусајте, зар стварно толико не постујете свој српски народ да сте сигурни да гласове само овако мозете добити. Покусајте понудити реалност, реци људима, нпр., РС је ентитет у БиХ, није дрзава и нема право на отцјепљење, уставни суд је дејтонска категорија и мора се постовати, високи представник је дејтонска категорија и мора се постовати, итд, итд….ал не ви цете наставити изиграват вецег додика од додика док не нестанете

ОДГОВОРИТЕ
Name

😄

06.09.2023 21:38

Тако је.👍

ОДГОВОРИТЕ