Pronađeni otisci: Grčkog navijača navodno ubio Grk

Grčki navijač atinskog fudbalskog kluba AEK izboden je nožem u tuči sa navijačima hrvatskog kluba Dinamo Zagreb i podlegao je povredama, saopštila je grčka policija.

Region 08.08.2023 | 20:42
Pronađeni otisci: Grčkog navijača navodno ubio Grk

Najmanje osam osoba je povređeno, tri Grka i petoro Hrvata, u tuči navijača dva kluba pre meča kvalifikacija za Ligu šampiona koji je trebalo da se odigra večeras na AEK-ovom stadionu Nea Filadelfija u predgrađu Atine.

"Ozbiljni incidenti dogodili su se ispred stadiona Nea Filadefija. Jedan grčki mladić izboden je nožem na smrt", saopštila je grčka policija i dodala da je još osam osoba povređeno.

Hrvatski "Index" prenosi spekulacije koje mogu da dovedu do bitnog obrta u istrazi, a to je da smrtonosne povrede navijaču AEK nije naneo hrvatski državljanin! Naime, kako se navodi to je učinio Grk jer nađeni otisci pripadaju njemu.

Grčka policija navodi kako je napadač na smrtno stradalog navijača ostavio svoj DNA. Traga se za nožem koji je odbačen i sakriven kao ključnim dokazom u ubistvu.

Ali, prema poslednjim informacijama iz Atine, policija ima otiske ubice i reč je o grčkom državljaninu, prenosi Dnevnik Nove TV iz Atine.

Podsetimo, grčka policija je privela 96 osoba posle nasilnih sukoba navijača. Uhapšene osobe će izaći pred tužioca , prenosi grčka novinska agencija Ana.

Stotinak huligana hrvatskog kluba nalazi se u Atini, navela je agencija.

(Kurir sport)  FOTO: PRINTSCREEN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

SRB in

08.08.2023 21:35

Ma da. Ubio ga njegov prijatelj, iz kluba navijača AEKa. BBB su svi sjajni miroljubivi dečki

ODGOVORITE
Name

Чобанин

08.08.2023 22:50

Баш ме чуди, да то ипак није Србин урадио!?

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

08.08.2023 23:39

Zaista mi nikada neće biti jasno da navijači nekog tima, a obično su to mladi ljudi, mogu da nekog ubiju. Pa ovaj svijet je tačno otišao u p.m. Hraniš dijete i neko ga ubije jer navija za drugi tim. Tog idiota strpati u zatvor da nikada ne vidi bijela dana, bar 40 godina. Ovo je strašno. Porodici ubijenog iskreno saučešće.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

09.08.2023 09:24

Ako nema noža - sa čega su skinuli otiske?

ODGOVORITE
Name

Nada

09.08.2023 10:40

Odavno fudbal nije samo fudbal nego i sve ono oko fudbala. Iako neoliberalizam i globalizacija rastaču države i nacionalne ekonomije, mnogi sociolozi su davno predvidjeli ovu situaciju da će se netrpeljivost i podjele preseliti na ulice, stadione, komšiluk jer dovoljan će biti razlog da je netko drugi meta i krivac zato što je drugačiji ili ne pripada 'mojoj hordi'. Većina država čitaj i policija ovaj problem ne vidi jer joj nije u polju interesa za problem. Sport i fudbal su postali sredstvo politike na sve načine, a kad se umiješaju države onda se tek interesno umješa i sve ono što taj interes podrazumijeva. Jao. Jao. Iskrena sućut. Nijedan život nema cijene. Svaka prolivena krv vapi u nebo.

ODGOVORITE