Grci imali uvid u kretanje grupa navijača ka Atini

Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da su Grci imali uvid u kretanje navijačkih grupa ka Atini, te da se njihovo ponašanje moglo lako pratiti.

Region 08.08.2023 | 20:08
Grci imali uvid u kretanje grupa navijača ka Atini

U velikoj tuči koja se desila sinoć, navijač AEK-a je podlegao ranama nakon uboda koji je zaradio od grupacije huligana Dinama iz Zagreba.

- Nije bez razloga smenjeno sedam visokih rukovodilaca u grčkoj policiji. Na vreme su dobili podatke o kretanju navijačkih grupa koje bi mogle da prave nerede na utakmici, ali nisu preduzeli odgovarajuće mere.

Mi u Hrvatskoj smo imali procenu da bi jedna grupa, uprkos zabrani, mogla otići u Atinu - kaže za Jutarnji osoba iz hrvatskog MUP-a dodajući kako su huligani krenuli prema Grčkoj u više manjih grupa i po prvi puta su se sastali na izlazu iz Crne Gore, na granici s Albanijom.

Crnogorska policija je detektovala sve što treba, te informaciju dostavila albanskoj i grčkoj policiji.

- Crnogorci su im poslali čak i registracije automobila s kojima su išli u Grčku. Kada se dobije takva informacija, onda ne bi smelo biti puno problema. Stvar je samo u tome što će se učiniti - hoće li ih se pokupiti odmah na granici, zabraniti im ulazak u Grčku ili ih pustiti i imati pod kontrolom. Međutim, grčka policija ih je izgubila i našli su ih pred stadionom kada je već bilo kasno - kazali su iz MUP-a.

(Telegraf.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jaaaaa

08.08.2023 20:49

Kad ste imali uvid što ih niste vratili sa granice,očigledno ih šiptar pustio da uđu u Grčku i da harače tako,albanija podržava ustaše jer su im Milanović i Plenković dali radne dozvole u ZG-u da rade šta hoće,europska pogan od nacije.

ODGOVORITE