Ludilu nema kraja- Vežite se dobro, uskoro polijećemo

Od juče, ako ste pratili, Dodik mijenja narativ, najavljuje prihvatanje zakona neophodnih za evropski put BiH, kao i popunjavanje Ustavnog suda.

Republika Srpska 25.07.2023 | 18:02
Ludilu nema kraja- Vežite se dobro, uskoro polijećemo

Piše: Aleksandar Trifunović

Savjet ministara odobrilo je danas 70 miliona maraka za kupovinu zgrade za smještaj Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci. Jedna jedina je takva zgrada u ponudi u gradu, a vlasnik joj je kum Milorada Dodika. 

Od juče, ako ste pratili, Dodik mijenja narativ, najavljuje prihvatanje zakona neophodnih za evropski put BiH, kao i popunjavanje Ustavnog suda.

Dobro ste pročitali, popunjavanje Suda zbog kojeg je do juče bio spreman da izdvoji RS, da organizuje referendum, da blokira rad institucija države. 

Najava haosa, raspamećivanje ljudi, pa smirivanje maksimalnim ustupcima. I tako deceniju i po. 

Ustupcima Međunarodne zajednice, Trojke ili SDA, potpuno je svejedno. Ovdašnja svjetina vjeruje da se on bori za srpski, a čovjek se bori samo za sopstveni interes, bez zadrške. 

Ali uz podršku svih.

Kupovinu zgrade Dodikovog kuma, na prijedlog čovjeka koji Bosnu ne pominje bez psovke, za potrebe institucija BiH, odobrili su predstavnici političkih partija iz Sarajeva, kojima su inače puna usta Bosne, odbrane i zaštite. 

Malo su se sa Milom u Konjicu popič..li oko Srebrenice, ali dobro, nećemo sada vlastima prigovarati u ovom reformskom zanosu, dok naša zemlja hita ka Briselu. Svakako se oko Srebrenice i zločina svjetina glođe po mrežama, ne treba je ometati, lakše se dijeli osvojeni plijen. 

Medijima, doduše, treba jebat mater, tim rijetkima koji pišu kako jeste, pa je naprečac donijet Zakon o kriminalizaciji klevete u RS.

Novinari koji misle svakako nikoga ne zanimaju. Realno, i Konaković svako malo otrese po novinarima, pa se već uvode novi i restriktivni Zakoni u Sarajevu... 

Jer novinari koji pišu .... 

U stvari. 

Piši, Sranje, legendarni je to uvod u monolog iz Sjećaš li se Doli Bel, pijanog oca koji postrojava porodicu u kući koja prokišnjava. 

Piši, Sranje, jer svjetina koja trpi ovu laž godinama, u zemlji što prokišnjava na sve strane svakodnevno, bolje i ne zaslužuje. Tačnije, ništa bolje od ove izjave, izrečene netom nakon podjele pljena, iz usta Nikole Špirića, koji je paradigma ovdašnje demokratije -"Oni koji ne vide budućnost BiH tapkaju u prošlosti i bave se prošlošću. Pozivam sve da se vežemo za budućnost i evropski put BiH", poručio je Špirić.

Vežite se, polijećemo, ali vežite se dobro.

(Buka)

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Tačno

25.07.2023 18:22

Tačno, sve je narod birao , narod zaslužuje ovakve "vođe"

ODGOVORITE
Name

Simo

25.07.2023 18:51

Bože pomozi nam

Name

I to

25.07.2023 19:48

ZAPAMTITE ALU SVI.....NIKAD TAJ REFERENDUM NECE BITI POKRENUT ,JER TU NIKO NEBI PODRZAO TAJ REFERENDUM.NIKOOOOOOO.

Name

Napred Burli!

25.07.2023 19:51

Ludak uzeo uzda u svoje ruke, ha, ha..

Name

Re Tacno

25.07.2023 20:40

Kakav narod, takva vlast. Vecina, nacionalno ostrascenih Srba, ceka samo da Dodik digne tri prsta, i padaju u euforicnu psihozu, dok velicaju "velikog, jedinog i neponovljivog , koji sam sebe naziva nacionalnim blagom. Kada se malo povrate, i dodju sebi, shvataju da je od ta tri prsta, ostao samo jedan, i to srednji prst, koji strci onako ukocen, vjecito spreman za pokazivanje" ljubavi" prema svom narodu. Oni malobrojni koji razmisljaju svojom glavom, i koji pokusavaju da objasne narodu, o kome i cemu se radi, nemaju uspjeha jer mnogi "Dodikovci" su do pola koljena spustili svoje hlace, i onako u polu cucecem polozaju cekaju bas taj Dodikov srednji prst, koji ce im osigurati blagostanje, i bolji zivot.

Name

Banjaluka

25.07.2023 22:57

Boze,kako je pametan Trifunovic,dugo pametnijeg nisam cuo a ni vidio!

Name

Aska

25.07.2023 23:03

Ne lupajte gluposti... Duduk Milo nikada glasovima naroda nije dobio vlast!!! Doveli su ga NATO tenkovi, a strane sluzbe mu stimaju rezultate na izborima.

Name

Re tačno

26.07.2023 07:43

Ma koji narod,ko pita narod druže.Niko,vidio si kako su protekli izbori. Bjelosvjetska bagra nam ga uvalila i to na tenkovima.I dan danas oni mlate sa nama ali preko njega.Njemu "dobro",ali malo morgen. Nebih ja želio njegov san. Jedem ja i sad bijeli hljeb. Hvala.

Name

Re Aska (od Kutuzova)

26.07.2023 08:32

Da je ovaj narod politički sazrio, da je odgovoran prema svojoj budućnosti, djeci i mladosti, da ima poštovanja prema majkama zavijenim u crne marame koje izgubiše sinove, da ima duboki naklon i sjećanje na hiljade poginule u ovom besmislenom ratu, da ima morala i da ne voli kandžiju preko leđa od ološa u vidu kvazipolitičara, ... , onda bi taj isti narod na izborima napravio razliku između bahatosti i samouništenja sa jedne strane i perspektivne budućnosti na drugoj strani u broju glasova od bar 100000. Sa toliko velikom razlikom u broju glasova se ne bi moglo lako štimati i manupulisati, jer to bi, onda, zaista bilo na nivou izbora u afričkih zemaljama. Ovako, dragi moj čestiti dio narode, trpi i ispaštaj svoje zablude, čekaj NN lice u vidu Spasitelja, troši svoju energiju i godine života, žrtvuj mladost svoje djece po gradilištima tajkunskih zgradurina, dok onaj podanički dio naroda koji je savio kičmu i klima glavom našim "Bajama" da je čuvar srpstva i tri prsta, školuje svoju djecu po Beču i od njih stvara buduću Elitu i iste takve buduće vlastodršce kakvi su im i očevi bili, bez morala i bez časti! Istorija se ponavlja, sve je isto samo Njega nema! Nema Originala ali zato imamo Kopiju! Nama ni Gospod Bog ne može više pomoći!

Name

Um

25.07.2023 18:35

Boze pomozi....

ODGOVORITE
Name

Ahmo

26.07.2023 22:38

Cuvaj se , cuvacu te!

Name

Miroslav

25.07.2023 18:37

Namestena pametna faca, pa da nam objasni. Pa kao i svaki dan, tema je Dodik. A o njemu je vec sve receno u zadnje dve godine, sad samo slusamo reprize. Gde je istina na jednoj, ili drugoj strani? Posto smo podeljeno drustvo, jednih je vise a drugih manje, izgleda da imamo dve istine, kod jednog naroda.

ODGOVORITE
Name

RE Miroslav

25.07.2023 21:25

Pa upravo takvi kao ti koji mrze inteligentne su i izglasali Dodika

Name

Miroslav

25.07.2023 22:19

Re, Nemam politickog favorita, ali sam vrlo rejalan posmatrac sa distance. Ako zelite videti, mozete i vi, opozicija je usitnjena, posvadjana, guzva je u preletavanju.Sta ocekivati od onih sto dnevno pricaju o Dodiku, a ne o svom politickom i ekonomskom programu. Da im nije Dodika, sta bi nam oni imali za reci? Sve dok je tako kako je, Dodik moze pobediti i na svakim sledecim izborima.

Name

Re

25.07.2023 18:41

Pa Mile je to uradio da primiri Sarajevo i da pridobije da ljudi iz Republike Srpske prodaju zgradu za UIO BiH, jer u tom poslu su učestvovali mnogi privrednici iz Republike Srpske, a Mile će opet Sarajevu ispostavljati nove zahtjeve za Republiku Srpsku i može sto puta do 22.avgusta reći da Republika Sroska neće podržati te zakone! Naravno vi mufljuzi to ne kontate!

ODGOVORITE
Name

Grohotom

25.07.2023 19:22

Ahahahahaha posto sendvic bot-u?

Name

Ivan

25.07.2023 20:24

Koliko vidim miletov kum u dzep 70 miliona drzavnih para :) To ja vidim kao mufljuz.

Name

Re za Ivan

25.07.2023 23:43

A po tebi to znači da je investitoru te zgrade spao sa neba sav građevinski materijal da se napravi ta zgrada, sva oprema u zgradi da mu je spala sa neba dok je pravio zgradu i sva radna snaga koja je izvodila sve te radove da su mu kao investitoru pala sa neba! Slažem se ako je to sve mu spalo sa neba i ako je to sve džaba od drugih firmi dobio na tržistu onda je tačno da je 70 miliona stavio u džep! Na kraju ako je sve to tako zaštp onda ti nisi napravio tu zgradu i stavio tih 70 miliona u džep!

Name

Slavisa

25.07.2023 18:50

Svaka cast

ODGOVORITE
Name

Bl

25.07.2023 20:54

Potpisujem!

Name

Kosta

25.07.2023 18:57

Mi živimo nocnu moru. Mi čak nismo ni robovi, nismo ni topovsko meso. Mi smo jadnici koji imaju svo pravo da umru i svojoj bjedi dok on Gospodari kao Bog ovim teritorijama. Nemamo čak ni pravo da to kritikujemo jer ćemo biti progonjeni. Kad smo već kod toga nek se uvede zakon da svak ko ima imalo razuma bude proglašen nepoùeljnim i protjeran iz zemlje.

ODGOVORITE
Name

Poljoprivrednik

25.07.2023 18:59

Znači, Baja nas je još jednom namagarčio. Proklet bio!

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

25.07.2023 19:55

Sad čekamo Tužilaštvo jel napravio krivično djelo jest jel treba krivično da odgovara treba nema ja ubio covjeka pa nisam .Ako tuzilastvo neuradi nista onda svi na ulice i izbacuj bagru napolje a i strance koji ovo ruglo podržavaju od krađe izbora pa sad udar na ustavni sud i nikom nista dal bi tako u amerivi ili njemačkoj smjeli dobili bi doživotnu robiju a ovde za torbu para prave se slijepi pa nije narod slijep bando bjelosvjetska.

ODGOVORITE
Name

Realan

25.07.2023 23:35

Pa šta od Dodika možeš bolje da očekuješ. Vidjet će se još u budućnosti ko je Dodik, ovo do sad nije ništa. Teško srbskom narodu koga on predstavlja.

ODGOVORITE
Name

Rale

26.07.2023 07:41

Nije Burlo ludak, Burlo je milijarder koji je opljačkao srpski narod, koji je raselio za 20 godina svoje vlasti 800.000 Srba, koji vodi hrvatske interese, koji je prodao Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

I otrčao na Hvar

26.07.2023 09:31

Da se odmori od dosadnih ovih Srba i da popriča sa mentorom Milanovicem. Njih dvojica velikih srbendi da se relaksiraju, da se izljube i da popiju po neku. Jer oni spasavaju izgubljena stada Srba i Hrvata u jadnoj im BiH.

Name

MOZE MU SE

27.07.2023 10:09

Može mu biti.Izluđuje narod,izgradio je dobar odnos sa zvaničnim Sarajevom,sa Hrvatskom,Mađarskom,posebno sa Čovicem,dijelom međunarodne zajednice,Šmitom ,sa dijelom EU,sa Putinom....jeste,sve je tako i on zna granice svog ponašanja,opozicija u RS ga ne interesuje,kapacitet opozicije nikakav,može mu se To stoji da je na vrhu ljestvice kriminala,ali ga podržavaju jer odrađuje posao umjesto njih....

ODGOVORITE