Лудилу нема краја- Вежите се добро, ускоро полијећемо

Од јуче, ако сте пратили, Додик мијења наратив, најављује прихватање закона неопходних за европски пут БиХ, као и попуњавање Уставног суда.

Република Српска 25.07.2023 | 18:02
Лудилу нема краја- Вежите се добро, ускоро полијећемо

Пише: Александар Трифуновић

Савјет министара одобрило је данас 70 милиона марака за куповину зграде за смјештај Управе за индиректно опорезивање у Бањалуци. Једна једина је таква зграда у понуди у граду, а власник јој је кум Милорада Додика. 

Од јуче, ако сте пратили, Додик мијења наратив, најављује прихватање закона неопходних за европски пут БиХ, као и попуњавање Уставног суда.

Добро сте прочитали, попуњавање Суда због којег је до јуче био спреман да издвоји РС, да организује референдум, да блокира рад институција државе. 

Најава хаоса, распамећивање људи, па смиривање максималним уступцима. И тако деценију и по. 

Уступцима Међународне заједнице, Тројке или СДА, потпуно је свеједно. Овдашња свјетина вјерује да се он бори за српски, а човјек се бори само за сопствени интерес, без задршке. 

Али уз подршку свих.

Куповину зграде Додиковог кума, на приједлог човјека који Босну не помиње без псовке, за потребе институција БиХ, одобрили су представници политичких партија из Сарајева, којима су иначе пуна уста Босне, одбране и заштите. 

Мало су се са Милом у Коњицу попич..ли око Сребренице, али добро, нећемо сада властима приговарати у овом реформском заносу, док наша земља хита ка Бриселу. Свакако се око Сребренице и злочина свјетина глође по мрежама, не треба је ометати, лакше се дијели освојени плијен. 

Медијима, додуше, треба јебат матер, тим ријеткима који пишу како јесте, па је напречац донијет Закон о криминализацији клевете у РС.

Новинари који мисле свакако никога не занимају. Реално, и Конаковић свако мало отресе по новинарима, па се већ уводе нови и рестриктивни Закони у Сарајеву... 

Јер новинари који пишу .... 

У ствари. 

Пиши, Срање, легендарни је то увод у монолог из Сјећаш ли се Доли Бел, пијаног оца који постројава породицу у кући која прокишњава. 

Пиши, Срање, јер свјетина која трпи ову лаж годинама, у земљи што прокишњава на све стране свакодневно, боље и не заслужује. Тачније, ништа боље од ове изјаве, изречене нетом након подјеле пљена, из уста Николе Шпирића, који је парадигма овдашње демократије -"Они који не виде будућност БиХ тапкају у прошлости и баве се прошлошћу. Позивам све да се вежемо за будућност и европски пут БиХ", поручио је Шпирић.

Вежите се, полијећемо, али вежите се добро.

(Бука)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Тачно

25.07.2023 18:22

Тачно, све је народ бирао , народ заслужује овакве "вође"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

25.07.2023 18:51

Боже помози нам

Name

И то

25.07.2023 19:48

ЗАПАМТИТЕ АЛУ СВИ.....НИКАД ТАЈ РЕФЕРЕНДУМ НЕЦЕ БИТИ ПОКРЕНУТ ,ЈЕР ТУ НИКО НЕБИ ПОДРЗАО ТАЈ РЕФЕРЕНДУМ.НИКООООООО.

Name

Напред Бурли!

25.07.2023 19:51

Лудак узео узда у своје руке, ха, ха..

Name

Ре Тацно

25.07.2023 20:40

Какав народ, таква власт. Вецина, национално острасцених Срба, цека само да Додик дигне три прста, и падају у еуфорицну психозу, док велицају "великог, јединог и непоновљивог , који сам себе назива националним благом. Када се мало поврате, и додју себи, схватају да је од та три прста, остао само један, и то средњи прст, који стрци онако укоцен, вјецито спреман за показивање" љубави" према свом народу. Они малобројни који размисљају својом главом, и који покусавају да објасне народу, о коме и цему се ради, немају успјеха јер многи "Додиковци" су до пола кољена спустили своје хлаце, и онако у полу цуцецем полозају цекају бас тај Додиков средњи прст, који це им осигурати благостање, и бољи зивот.

Name

Бањалука

25.07.2023 22:57

Бозе,како је паметан Трифуновиц,дуго паметнијег нисам цуо а ни видио!

Name

Аска

25.07.2023 23:03

Не лупајте глупости... Дудук Мило никада гласовима народа није добио власт!!! Довели су га НАТО тенкови, а стране слузбе му стимају резултате на изборима.

Name

Ре тачно

26.07.2023 07:43

Ма који народ,ко пита народ друже.Нико,видио си како су протекли избори. Бјелосвјетска багра нам га увалила и то на тенковима.И дан данас они млате са нама али преко њега.Њему "добро",али мало морген. Небих ја желио његов сан. Једем ја и сад бијели хљеб. Хвала.

Name

Ре Аска (од Кутузова)

26.07.2023 08:32

Да је овај народ политички сазрио, да је одговоран према својој будућности, дјеци и младости, да има поштовања према мајкама завијеним у црне мараме које изгубише синове, да има дубоки наклон и сјећање на хиљаде погинуле у овом бесмисленом рату, да има морала и да не воли канџију преко леђа од олоша у виду квазиполитичара, ... , онда би тај исти народ на изборима направио разлику између бахатости и самоуништења са једне стране и перспективне будућности на другој страни у броју гласова од бар 100000. Са толико великом разликом у броју гласова се не би могло лако штимати и манупулисати, јер то би, онда, заиста било на нивоу избора у афричких земаљама. Овако, драги мој честити дио народе, трпи и испаштај своје заблуде, чекај НН лице у виду Спаситеља, троши своју енергију и године живота, жртвуј младост своје дјеце по градилиштима тајкунских зградурина, док онај поданички дио народа који је савио кичму и клима главом нашим "Бајама" да је чувар српства и три прста, школује своју дјецу по Бечу и од њих ствара будућу Елиту и исте такве будуће властодршце какви су им и очеви били, без морала и без части! Историја се понавља, све је исто само Њега нема! Нема Оригинала али зато имамо Копију! Нама ни Господ Бог не може више помоћи!

Name

Ум

25.07.2023 18:35

Бозе помози....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахмо

26.07.2023 22:38

Цувај се , цувацу те!

Name

Мирослав

25.07.2023 18:37

Наместена паметна фаца, па да нам објасни. Па као и сваки дан, тема је Додик. А о њему је вец све рецено у задње две године, сад само слусамо репризе. Где је истина на једној, или другој страни? Посто смо подељено друство, једних је висе а других мање, изгледа да имамо две истине, код једног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Мирослав

25.07.2023 21:25

Па управо такви као ти који мрзе интелигентне су и изгласали Додика

Name

Мирослав

25.07.2023 22:19

Ре, Немам политицког фаворита, али сам врло рејалан посматрац са дистанце. Ако зелите видети, мозете и ви, опозиција је уситњена, посвадјана, гузва је у прелетавању.Ста оцекивати од оних сто дневно прицају о Додику, а не о свом политицком и економском програму. Да им није Додика, ста би нам они имали за реци? Све док је тако како је, Додик мозе победити и на сваким следецим изборима.

Name

Ре

25.07.2023 18:41

Па Миле је то урадио да примири Сарајево и да придобије да људи из Републике Српске продају зграду за УИО БиХ, јер у том послу су учествовали многи привредници из Републике Српске, а Миле ће опет Сарајеву испостављати нове захтјеве за Републику Српску и може сто пута до 22.августа рећи да Република Сроска неће подржати те законе! Наравно ви муфљузи то не контате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грохотом

25.07.2023 19:22

Ахахахахаха посто сендвиц бот-у?

Name

Иван

25.07.2023 20:24

Колико видим милетов кум у дзеп 70 милиона дрзавних пара :) То ја видим као муфљуз.

Name

Ре за Иван

25.07.2023 23:43

А по теби то значи да је инвеститору те зграде спао са неба сав грађевински материјал да се направи та зграда, сва опрема у згради да му је спала са неба док је правио зграду и сва радна снага која је изводила све те радове да су му као инвеститору пала са неба! Слажем се ако је то све му спало са неба и ако је то све џаба од других фирми добио на тржисту онда је тачно да је 70 милиона ставио у џеп! На крају ако је све то тако заштп онда ти ниси направио ту зграду и ставио тих 70 милиона у џеп!

Name

Слависа

25.07.2023 18:50

Свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

25.07.2023 20:54

Потписујем!

Name

Коста

25.07.2023 18:57

Ми живимо ноцну мору. Ми чак нисмо ни робови, нисмо ни топовско месо. Ми смо јадници који имају сво право да умру и својој бједи док он Господари као Бог овим територијама. Немамо чак ни право да то критикујемо јер ћемо бити прогоњени. Кад смо већ код тога нек се уведе закон да свак ко има имало разума буде проглашен непоùељним и протјеран из земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пољопривредник

25.07.2023 18:59

Значи, Баја нас је још једном намагарчио. Проклет био!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

25.07.2023 19:55

Сад чекамо Тужилаштво јел направио кривично дјело јест јел треба кривично да одговара треба нема ја убио цовјека па нисам .Ако тузиластво неуради ниста онда сви на улице и избацуј багру напоље а и странце који ово ругло подржавају од крађе избора па сад удар на уставни суд и ником ниста дал би тако у америви или њемачкој смјели добили би доживотну робију а овде за торбу пара праве се слијепи па није народ слијеп бандо бјелосвјетска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

25.07.2023 23:35

Па шта од Додика можеш боље да очекујеш. Видјет ће се још у будућности ко је Додик, ово до сад није ништа. Тешко србском народу кога он представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

26.07.2023 07:41

Није Бурло лудак, Бурло је милијардер који је опљачкао српски народ, који је раселио за 20 година своје власти 800.000 Срба, који води хрватске интересе, који је продао Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И отрчао на Хвар

26.07.2023 09:31

Да се одмори од досадних ових Срба и да поприча са ментором Милановицем. Њих двојица великих србенди да се релаксирају, да се изљубе и да попију по неку. Јер они спасавају изгубљена стада Срба и Хрвата у јадној им БиХ.

Name

МОЗЕ МУ СЕ

27.07.2023 10:09

Може му бити.Излуђује народ,изградио је добар однос са званичним Сарајевом,са Хрватском,Мађарском,посебно са Човицем,дијелом међународне заједнице,Шмитом ,са дијелом ЕУ,са Путином....јесте,све је тако и он зна границе свог понашања,опозиција у РС га не интересује,капацитет опозиције никакав,може му се То стоји да је на врху љествице криминала,али га подржавају јер одрађује посао умјесто њих....

ОДГОВОРИТЕ