Stablo uletjelo u sobu: Komunalno im reklo...

Jaka oluja, koja je u petak uveče pogodila Novi Sad, čupala je i lomila drveće, a dio jednog stabla završio je u spavaćoj sobi stana na četvrtom spratu. Preduzeće Zelenilo poručilo je da će stići i do ove zgrade, a dok se to ne desi vlasnici se pitaju šta ako nova oluja, najavljena za večeras, stigne prije radnika komunalnog preduzeća.

Srbija 22.07.2023 | 16:57
Stablo uletjelo u sobu: Komunalno im reklo...

Kako su za portal N1 rekli vlasnici stana u Stevana Momčilovića 18 u Novom Sadu, u petak tokom oluje jedno stablo palo je na zgradu, a dio stabla je probio prozor i uletio u spavaću sobu na četvrtom spratu.

„Spletom sretnih okolnosti niko nije povređen. Obratili smo se za pomoć Gradskom zelenilu, međutim rekli su nam da čekamo ili uklonimo stablo sami“, kažu vlasnici za portal N1.

Ističu da je u pitanju debelo i trulo stablo, zbog čega nisu u mogućnosti da ga sami isijeku i uklone.

Zbog toga su apelovalo na Gradsko zelenilo da dođu i do njihove adrese i pomognu da se stablo ukloni, posebno jer je za večeras najavljena nova oluja.

Pomoćnica direktora Gradskog Zelenila Novi Sad Jelena Prica ranije danas je istakla da su službe Zelenila duže od 72 sata na terenu i da je oluja koja se desila prethodne večeri ostavila veće posljedice u tom gradu nego ona u srijedu.

Direktor Zelenila Miloš Egić je rekao da se šteta sanira u bulevarima Oslobođenja, despota Stefana i kralja Petra, u Primorskoj i Rumenačkoj ulici, kao i na Futoškom putu.

„Gde god se okrenete i pogledate prizori posle oluje su strašni, a posla na uklanjanju srušenih stabala i polomljenog granja je mnogo“, rekao je Egić, a saopštilo Gradsko zelenilo Novi Sad. Kako se dodaje u saopštenju, Egić i Prica su rekli da služba radi na prioritetima, te da na terenu imaju više od 100 ljudi sa mašinama kako bi oslobodili saobraćajnice.

Zelenilo je saopštilo i da se svi parkovi u Novom Sadu zatvaraju za posjetioce, kao plaža Štrand, dok se ne saniraju posljedice nevremena i ne uklone polomljena stabla i grane koje vise sa krošnji i predstavljaju opasnost po bezbjednost građana.

(N1) Foto: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

+

22.07.2023 18:23

Sačuvaj Bože svakoga.

ODGOVORITE
Name

Oh no

22.07.2023 19:42

Otvorila je frizider, a onda se desilo ovo...

ODGOVORITE