Стабло улетјело у собу: Комунално им рекло...

Јака олуја, која је у петак увече погодила Нови Сад, чупала је и ломила дрвеће, а дио једног стабла завршио је у спаваћој соби стана на четвртом спрату. Предузеће Зеленило поручило је да ће стићи и до ове зграде, а док се то не деси власници се питају шта ако нова олуја, најављена за вечерас, стигне прије радника комуналног предузећа.

Србија 22.07.2023 | 16:57
Стабло улетјело у собу: Комунално им рекло...

Како су за портал Н1 рекли власници стана у Стевана Момчиловића 18 у Новом Саду, у петак током олује једно стабло пало је на зграду, а дио стабла је пробио прозор и улетио у спаваћу собу на четвртом спрату.

„Сплетом сретних околности нико није повређен. Обратили смо се за помоћ Градском зеленилу, међутим рекли су нам да чекамо или уклонимо стабло сами“, кажу власници за портал Н1.

Истичу да је у питању дебело и труло стабло, због чега нису у могућности да га сами исијеку и уклоне.

Због тога су апеловало на Градско зеленило да дођу и до њихове адресе и помогну да се стабло уклони, посебно јер је за вечерас најављена нова олуја.

Помоћница директора Градског Зеленила Нови Сад Јелена Прица раније данас је истакла да су службе Зеленила дуже од 72 сата на терену и да је олуја која се десила претходне вечери оставила веће посљедице у том граду него она у сриједу.

Директор Зеленила Милош Егић је рекао да се штета санира у булеварима Ослобођења, деспота Стефана и краља Петра, у Приморској и Руменачкој улици, као и на Футошком путу.

„Где год се окренете и погледате призори после олује су страшни, а посла на уклањању срушених стабала и поломљеног грања је много“, рекао је Егић, а саопштило Градско зеленило Нови Сад. Како се додаје у саопштењу, Егић и Прица су рекли да служба ради на приоритетима, те да на терену имају више од 100 људи са машинама како би ослободили саобраћајнице.

Зеленило је саопштило и да се сви паркови у Новом Саду затварају за посјетиоце, као плажа Штранд, док се не санирају посљедице невремена и не уклоне поломљена стабла и гране које висе са крошњи и представљају опасност по безбједност грађана.

(Н1) Фото: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

+

22.07.2023 18:23

Сачувај Боже свакога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ох но

22.07.2023 19:42

Отворила је фризидер, а онда се десило ово...

ОДГОВОРИТЕ