BN: Proglašeno stanje elementarne nepogode!

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je donio odluku o proglašenju elementarne nepogode na području Grada Bijeljina prouzrokovane olujnim nevremenom.

Republika Srpska 20.07.2023 | 13:17
BN: Proglašeno stanje elementarne nepogode!

U Odluci je navedeno:

Član 1.

Utvrđuje se postojanje elementarne nepogode prourokovane djelovanjem olujnog nevremena na području Grada Bijeljina dana 19.07.2023. godine, a na prijedlog Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

Član 2.

Izvršiti aktiviranje Gradskog štaba civilne zaštite radi rukovođenja akcijama zaštite i spasavanja na području Grada.

Prioritetni zadaci Gradskog štaba su da:

– izvrši procjene novonastale situacije na području Grada;

– na osnovu procijenjene situacije nadležnim organima grada i šire predloži preduzimanje mjera, zadataka i aktivnosti u okviru njihove nadležnosti i kordinira akcijama zaštite i spasavanja;

– ostvari punu saradnju sa svim subjektima od značaja za akcije zaštite i spasavanja i Republičkom upravom civilne zaštite;

– organizuje stalno dežurstvo u Gradskom štabu i drugim subjektima u novonastalim uslovima;

– radi na redovnom informisanju i obavještavanju stanovništva o preduzetim mjerama i naredi upotrebu snaga i sredstava Civilne zaštite i drugih subjekata na zadacima zaštite i spasavanja.

Član 3.

Javna preduzeća, Teritorijalna vatrogasna jedinica Grada Bijeljina i druga pravna lica, kao i samostalni privrednici koji obavljaju djelatnost od značaja za provođenje mjera zaštite i spasavanja, dužna su se maksimalno angažovati na izvršavanju zadataka koje naredi Gradski štab u cilju saniranja posledica nastalih elementarnom nepogodom, kao i da stave na raspolaganje materijalno-tehnička sredstva na zahtjev Gradskog štaba.

Mjesne zajednice su dužne da prate situaciju na svom području i sarađuju sa Gradskim štabom.

Član 4.

Ovu Odluku je potrebno odmah objaviti putem sredstava javnog informisanja i dostaviti organima, preduzećima i drugim pravnim licima zaduženim za njeno sprovođenje.

Član 5.

Ova Odluka stupa na snagu odmah, a biće objavljena u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.

(BN)  Foto:InfoBijeljina

Komentari / 0

Ostavite komentar