Sve više prijava prijetnji u školama širom Srpske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u skladu sa zaključcima Prve vanredne sjednice Vlade posvećenih tragičnim događajima u Srbiji, pokrenulo niz aktivnosti, među kojima je kotrola strelišta i streljačkih klubova koja je juče izvršena na području cijele Republike Srpske. Prilikom ovo kontrole policijski službenici nisu utvrdili nepravilnosti, a kontrole će se nastaviti i u narednom periodu. 

Vijesti 11.05.2023 | 10:48
Sve više prijava prijetnji u školama širom Srpske

"Takođe, policijski službenici će nastaviti održavanje edukativnih predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola o opasnostima upotrebe vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a sve sa ciljem podizanja svijesti djece školskog uzrasta o opasnostima i posljedicama koje nosi upotreba vatrenog oružja", saopšteno je iz MUP-a RS.

Istovremeno, kako kažu, policijski službenici će nastaviti sa prisustvom u blizini škola, sa ciljem preventivnog djelovanja i što boljom komunikacijom sa nadležnim u školama, ali i samim učenicima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u proteklih sedam dana zaprimilo više prijava, prije svega od nadležnih u školama o potencijalnim prijetnjama učenicima, nastavnicima, uvredama i slično.

"Policijski službenici su postupali po svakoj od navedenih prijava i izvršili povjeru navoda, obavjestili druge nadležne institucije, te ni u jednom slučaju nije uočena stvarna ugroženost, odnosno osnov za dalje postupanje policije", kaže se u saopštenju i dodaje: 

"Iz tog razloga, apelujemo na medije da odgovorno izvještavaju o tim prijavama i potencijalnim prijetnjama, jer ne samo da se tako neosnovano stigmatizuju pojedini učenici, inače maloljetna lica, i škole, već se širi nemir i panika među građanima."

Pripadnici MUP-a odgovorno pristupaju svakoj zaprimljenoj prijavi i u stalnom su kontaktu sa nastavnim osobljem u školama, a sve cilju što bolje bezbjednosti djece, ali i zaposlnih u školama. 

(BN)  Foto:MUP RS/Ilustracija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Henri

11.05.2023 09:07

Ko god je imao cilj da na povrsinu izbaci svu prljavstinu i dvolicnost ovog sistema, uspio je u tome potpuno. Sve ono sto je sistem godinama gurao pod tepih sada je isplivalo i pokazalo kakvo zlo je donio kapitalizam, sa Holivudom i njegovim iluzijama, a posebno rijaliti i informaticka revolucija. Stvorena je generacija zombija koji zive u virutalnom hororu, sa poremecenim vrijednostima, u kome se razgovara samo sa oruzjem. Kada se tome doda jos i vlast ciji predstavnici se i sami javno ponasaju kao cobani, onda krajnji rezultat ne moze ni biti drugaciji od ovog zla i straha. Bravo, uspjeli smo barem u tome, ako ni u cemu drugom.

ODGOVORITE
Name

Borac

11.05.2023 09:55

Dal su radili edukaciju u Derventi kada su obezbedjivali milanovica?

Name

Tako je

11.05.2023 09:22

Dotakli smo dno i ispod! Sve normalne vrijednosti smo urusili sistem urusen!

ODGOVORITE
Name

Ana

11.05.2023 09:27

E pa dragi roditelji umjesto đžeparca sendvič dijetu spremite u školu i flašicu vode a umjesto telefona ljeti motiku i kosačicu a zimi lopatu za snijeg pa nek im padne napamet da nekome prijete a da i u školu vratiti prut i obavezno slanje u ćošak ane ono naše nesmije niko moje dijete kazniti pa evo nam ga sad se susrećemo sa problemima dok je prut bio u školi do tada smo i imali vaspitanu djecu i ja imam dijete i rado bi da se prut vrati u učionicu iako nemam problema sa dijetetom ali mislim da je prut i kazne itekako korisne manite se demokratije i kojekakog trućanja da se kaznama ništa ne rešava bogme se rešava itekako i mi smo dobijali batine u školi zato smo i imali i kulture i poštovanja

ODGOVORITE
Name

borac

11.05.2023 09:39

Treba biti oprezan mi smo skloni da kopiramo svaku glupost.

ODGOVORITE
Name

neznam

11.05.2023 09:40

A sta ocekivati od poratne generacije kad se uz svaku rakiju prica o junastvima.

ODGOVORITE
Name

Ma ne serite

11.05.2023 10:23

...primitivci. Vi bi da pravite društvo napravljeno na vrijednotima 12. vijeka!? Da nemamo ničega? Da se stalno ratuje, da su žene robovi, da djeca rade po 12 sati ili više, da se liječimo vračeva i u crkvama, bez doktora, da Neka hvala.

ODGOVORITE
Name

Mare

11.05.2023 14:02

12 vjek ni nista bolji od danas, uvjek su bili i bit ce ljudi "gladni", nema kompromisa, a oni koji ga imaju naprave od njih sluge