Све више пријава пријетњи у школама широм Српске

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је у складу са закључцима Прве ванредне сједнице Владе посвећених трагичним догађајима у Србији, покренуло низ активности, међу којима је котрола стрелишта и стрељачких клубова која је јуче извршена на подручју цијеле Републике Српске. Приликом ово контроле полицијски службеници нису утврдили неправилности, а контроле ће се наставити и у наредном периоду. 

Вијести 11.05.2023 | 10:48
Све више пријава пријетњи у школама широм Српске

"Такође, полицијски службеници ће наставити одржавање едукативних предавања за ученике основних и средњих школа о опасностима употребе ватреног оружја и минско-експлозивних средстава, а све са циљем подизања свијести дјеце школског узраста о опасностима и посљедицама које носи употреба ватреног оружја", саопштено је из МУП-а РС.

Истовремено, како кажу, полицијски службеници ће наставити са присуством у близини школа, са циљем превентивног дјеловања и што бољом комуникацијом са надлежним у школама, али и самим ученицима.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је у протеклих седам дана запримило више пријава, прије свега од надлежних у школама о потенцијалним пријетњама ученицима, наставницима, увредама и слично.

"Полицијски службеници су поступали по свакој од наведених пријава и извршили повјеру навода, обавјестили друге надлежне институције, те ни у једном случају није уочена стварна угроженост, односно основ за даље поступање полиције", каже се у саопштењу и додаје: 

"Из тог разлога, апелујемо на медије да одговорно извјештавају о тим пријавама и потенцијалним пријетњама, јер не само да се тако неосновано стигматизују поједини ученици, иначе малољетна лица, и школе, већ се шири немир и паника међу грађанима."

Припадници МУП-а одговорно приступају свакој запримљеној пријави и у сталном су контакту са наставним особљем у школама, а све циљу што боље безбједности дјеце, али и запослних у школама. 

(БН)  Фото:МУП РС/Илустрација

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хенри

11.05.2023 09:07

Ко год је имао циљ да на поврсину избаци сву прљавстину и дволицност овог система, успио је у томе потпуно. Све оно сто је систем годинама гурао под тепих сада је испливало и показало какво зло је донио капитализам, са Холивудом и његовим илузијама, а посебно ријалити и информатицка револуција. Створена је генерација зомбија који зиве у вируталном хорору, са поремеценим вриједностима, у коме се разговара само са орузјем. Када се томе дода јос и власт цији представници се и сами јавно понасају као цобани, онда крајњи резултат не мозе ни бити другацији од овог зла и страха. Браво, успјели смо барем у томе, ако ни у цему другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.05.2023 09:55

Дал су радили едукацију у Дервенти када су обезбедјивали милановица?

Name

Тако је

11.05.2023 09:22

Дотакли смо дно и испод! Све нормалне вриједности смо урусили систем урусен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

11.05.2023 09:27

Е па драги родитељи умјесто ђжепарца сендвич дијету спремите у школу и флашицу воде а умјесто телефона љети мотику и косачицу а зими лопату за снијег па нек им падне напамет да некоме пријете а да и у школу вратити прут и обавезно слање у ћошак ане оно наше несмије нико моје дијете казнити па ево нам га сад се сусрећемо са проблемима док је прут био у школи до тада смо и имали васпитану дјецу и ја имам дијете и радо би да се прут врати у учионицу иако немам проблема са дијететом али мислим да је прут и казне итекако корисне маните се демократије и којекаког трућања да се казнама ништа не решава богме се решава итекако и ми смо добијали батине у школи зато смо и имали и културе и поштовања

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

11.05.2023 09:39

Треба бити опрезан ми смо склони да копирамо сваку глупост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

11.05.2023 09:40

А ста оцекивати од поратне генерације кад се уз сваку ракију прица о јунаствима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма не серите

11.05.2023 10:23

...примитивци. Ви би да правите друштво направљено на вриједнотима 12. вијека!? Да немамо ничега? Да се стално ратује, да су жене робови, да дјеца раде по 12 сати или више, да се лијечимо врачева и у црквама, без доктора, да Нека хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

11.05.2023 14:02

12 вјек ни ниста бољи од данас, увјек су били и бит це људи "гладни", нема компромиса, а они који га имају направе од њих слуге