Zbog korone majka se zaključala sa sinom u stanu 3 godine!

Jedna mlada indijska majka zaključala se sa svojim sinom u stanu tri godine jer je bila ubeđena da će dečak umreti od kovida čim nogom kroči van kuće.

Zanimljivosti 09.03.2023 | 15:31
Zbog korone majka se zaključala sa sinom u stanu 3 godine!

U onome što se može opisati samo kao ekstremni slučaj paranoje od kovida, 36-godišnja žena iz Gurugrama bukvalno je odsekla  sebe i svog sina od spoljašnjeg sveta kada je pandemija počela.

Žena, verovatno šokirana talasom infekcija korona virusom i smrti povezanih sa kovidom koji je zahvatio Indiju 2020. godine, nekako joj je ušlo u glavu da je prekid svakog kontakta sa spoljnim svetom jedini način da zaštiti svog sina, koji je 7 godina u to vreme.

Ženin muž je takođe bio primoran da ostane u kući sve vreme sa njima, ali kada je počeo da izlazi na posao nakon što su ograničenja izolacije prestala, bilo mu je zabranjeno da se vrati. Mučan od toga što je godinama bio odsečen od porodice, prošle nedelje je konačno zatražio pomoć od policije.

Sujan Majhi, inženjer koji radi u Gurugramu, rekao je policiji da je njegova žena bila zatvorena u porodičnom stanu tri godine i da je morao da iznajmi sebi drugo mesto za život pošto mu je zabranjen ulazak.

Čovek je pokrivao račune, plaćajući kiriju stana i ostavljajući namirnice pred vratima već nekoliko meseci, nadajući se da će se sve uskoro vratiti u normalu, ali je na kraju odlučio da mu je potrebna pomoć policije

Kada je policija prvi put čula Mahdžijevu priču, nije mogla da veruje, pa je pozvala njegovu suprugu Munmun, koja je potvrdila verziju čoveka, dodajući da je njen desetogodišnji sin “apsolutno sposoban“.

Policajac je pitao majku da li može da potvrdi da je dečak dobro video pozivom, i tada policija shvata težinu situacije. Ne samo da je dom bio u potpunom neredu, sa brdima smeća svuda, već je dečak izgledao neodržavano, sa dugom kosom koja mu je sezala do ramena.

“Njegova majka je bila u panici zbog kovida. Nije imala nameru da izađe. Stalno je govorila: ‘Neću dozvoliti da moj sin izađe jer će odmah umreti’”, rekao je novinarima službenik zadužen za slučaj.

“Stalno sam razgovarao sa njom, stalno je pitao da li joj treba pomoć. Mislim da je počela da mi veruje. Pa kad sam je danas pozvao u policijsku stanicu, došla je, ali dete nije bilo sa njom. Konačno smo uspeli da je ubedimo. Odvezli su je u bolnicu, a onda smo otišli ​​u stan da spasemo dete.”

Kada su ušli u stan, policajci su ostači u šoku!Smeće iz stana nije iznešno tri godine, tako da su svuda bile gomile smeća, sloj guste prljavštine prekrivao je svaku površinu, a zidovi su bili prekriveni natpisima i crtežima, verovatno od strane dečaka, koji nije bio u kontaktu sa bilo ko osim njegove majke tokom dugog zaključavanja.

Majka i desetogodišnji sin primljeni su na psihijatrijsko odeljenje za lečenje, ali Sujan Majhi se nada da će im se životi uskoro vratiti na pravi put.


(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar