Princ i princeza pjevali na službi u čast prabake

Princ Džordž i princeza Šarlot, deca britanskog prinčevskog para Viljema i Ketrin, prisustvovali su službi u Vestminsterskoj opatiji, gde su sa 1.800 zvanica pevali božićne pesme u čast svoje prabake, nedavno preminule britanske kraljice Elizabete II.

Svijet 25.12.2022 | 10:37
Princ i princeza pjevali na službi u čast prabake

U izveštaju Bi-Bi-Sija se navodi da će britanski kralj Čarls kasnije danas održati svoj prvi božićni govor od kako je stupio na tron.

 "Njeno veličanstvo (kraljica Elizabeta) držala je Božić blizu srca, kao praznik koji okuplja ljude, podseća nas na važnost vere, prijateljstva i porodice i pruža nam priliku za empatiju i saosećanje", izjavila je princeza Kejt.

 Između ostalih pozvana je i proslavljena glumica Ketrin Zita Džons, koja je u Vestminsterskoj katedrali recitovala pesmu posvećenu pokojnoj kraljici.

 Članovi kraljevske porodice kasnije danas će prisustvovati crkvenoj službi i u kapeli u Sandringham, posle koje će početi tradicionalne božićne kraljevske svečanosti.

 Prvi put od 2019. godine kraljevska porodica će proslavljati božićne praznike u privatnom dvorcu na svom imanju Sandringemu, u grofoviji Norfolk, na istoku Engleske.

 "Ove godine smo pozvali stotine inspirativnih pojedinaca na Božićnu službu", rekla je princeza Kejt.

(Tanjug/ foto: hellomagazine)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

yyy

25.12.2022 10:07

nekaimje na srecu i zdravlje

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.12.2022 10:15

Da je pravde na ovom svijetu i kraljica i cijela porodica bi visili na glavnom trgu u Londonu

ODGOVORITE
Name

Re dragan

25.12.2022 13:47

Kao boljševici što ubiše cara i familiju u Rusiji. I djecu, sve hladnokrvno, zločinački što i jesu. Ne da je car bio nevinašce to ali tako ne ide.

Name

Semberka

25.12.2022 10:40

Mozete vi pjevat koliko hocete vi i dslje mrzite i krzite samo sebe volite Kakva potodica ubili ste dajanu primili u porodicu ljubavnicu smeta vam megan sto nije vase vjere Ma mars brr14

ODGOVORITE