Принц и принцеза пјевали на служби у част прабаке

Принц Џорџ и принцеза Шарлот, деца британског принчевског пара Виљема и Кетрин, присуствовали су служби у Вестминстерској опатији, где су са 1.800 званица певали божићне песме у част своје прабаке, недавно преминуле британске краљице Елизабете ИИ.

Свијет 25.12.2022 | 10:37
Принц и принцеза пјевали на служби у част прабаке

У извештају Би-Би-Сија се наводи да ће британски краљ Чарлс касније данас одржати свој први божиц́ни говор од како је ступио на трон.

 "Њено величанство (краљица Елизабета) држала је Божиц́ близу срца, као празник који окупља људе, подсец́а нас на важност вере, пријатељства и породице и пружа нам прилику за емпатију и саосец́ање", изјавила је принцеза Кејт.

 Између осталих позвана је и прослављена глумица Кетрин Зита Џонс, која је у Вестминстерској катедрали рецитовала песму посвец́ену покојној краљици.

 Чланови краљевске породице касније данас ће присуствовати црквеној служби и у капели у Сандрингхам, после које ће почети традиционалне божићне краљевске свечаности.

 Први пут од 2019. године краљевска породица ће прослављати божићне празнике у приватном дворцу на свом имању Сандрингему, у грофовији Норфолк, на истоку Енглеске.

 "Ове године смо позвали стотине инспиративних појединаца на Божићну службу", рекла је принцеза Кејт.

(Тањуг/ фото: хелломагазине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

yyy

25.12.2022 10:07

некаимје на срецу и здравље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.12.2022 10:15

Да је правде на овом свијету и краљица и цијела породица би висили на главном тргу у Лондону

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре драган

25.12.2022 13:47

Као бољшевици што убише цара и фамилију у Русији. И дјецу, све хладнокрвно, злочиначки што и јесу. Не да је цар био невинашце то али тако не иде.

Name

Семберка

25.12.2022 10:40

Мозете ви пјеват колико хоцете ви и дсље мрзите и крзите само себе волите Каква потодица убили сте дајану примили у породицу љубавницу смета вам меган сто није васе вјере Ма марс брр14

ОДГОВОРИТЕ