Piksi objasnio zašto nije uveo Jovića i Vlahovića

Selektor Srbije Dragan Stoković Piksi govorio je na konferenciji za medije nakon remija sa Kamerunom (3:3) u meču drugog kola Svetskog prvenstva.

Fudbal 28.11.2022 | 14:43
Piksi objasnio zašto nije uveo Jovića i Vlahovića

Prvo je objasnio kako je pobeda ispuštena.

"U fazi kada smo imali kontrolu utakmice i 3:1, napravili smo kardinalne greške. Na ovom nivou je veoma opasno izlaziti visoko i gubiti loptu, te sve greške su nas koštale danas ne pobedimo. Vrlo neshvatljivo i nepotrebno, tu leži problem jer nismo pobedili. Analiziraćemo, da vidimo da li je pad koncentracije ili nešto drugo", rekao je Stojković.

Vlahović i Jović?

"Vlahović nije 100 odsto na svom nivou imali smo dve prinudne izmene na centralnom bekovima, Veljkovića i Pavlovića da možda pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića. Bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist", objasnio je Piksi.

Drugi gol Kameruna, ofsajd?

"Video sam isto kao i vi, video sam podignutu zastavicu, ali imamo VAR i morali smo da prihvatimo odluku. Ne brine me to, nego postavka naše odbrane, stajali su dijagonalno i nije dobro", smatra Piksi.

Atmosfera u svlačionici?

"Sve je potpuno normalno i mirno. Žalimo za greškama koje su nas koštale povrede. Odigrali smo dobru i interesantnu utakmicu,, stvorili smo nekoliko kolosalnih šansi, dali tri gola. Igrači ne treba da gube glavu, svi osećamo frustraciju, imali smo utakmicu u rukama, ali smo našim gluposti vratili Kamerun da izbegne poraz", dodaje Stojković i dodao:

"Pričali smo, pružio sam svima ruku, čestitao na onome što su pokazali. Moraju da podignu glavu, jer postoji frustracija zbog gubitka prednosti id 3:1. Najvažnije je da se oporave, biće sastanaka po pitanju video analize,da se ukaže na greške. Ovo je Mundijal. Ti principi odbrane ne smeju da se dešavaju. Potpuno bespotrebno. Teško objasniti. Zato nas i više boli."

Pripreme za Švajcarsku?

"Moramo prvo da pogledamo tekmu Brazil-Švajcarska, pa ćemo znati na čemu smo. Olako smo danas izgubili dva boda", rekao je selektor "orlova" i dodao:

"Da imamo šanse, imamo. Da su dobre, nisu. Mi Srbi izgleda volimo na teži način. Utakmica je bila spektakularna, šest golova, sigurno dobra za gledanje. To je fudbal, ja ga tako i shvatam. Bili smo za nijansu bolji od Kameruna, ali i oni su pokazali da se nisu predali ni kada su gubili 3:1."

Imaće i kadrovske probleme nakon novih povreda Starhinje Pavlovića i Miloša Veljkovića.

"Moramo da vidimo zdravstveno stanje igrača, da znamo na koga ćemo računati za sledeći meč. Pogotovo u poslednjoj liniji mora da bude više komunikacije. Ovakve greške ne bi smele da se ponavljaju. Igraćemo ono što najbolje znamo, da budemo ofazivni da pokušamo da pobedimo", istakao je Piski i dodao:

"Tražio je izmenu. Osetio je primicač. Preveliki je rizik da ne dođe do teže povrede. Pretpostavljam da će uspeti to da sanira u narednih par dana. Kada vam igrač traži izmenu, morate da reagujete tako. Imali smo drugačije taktičke zamisli, ali ovo je došlo neplanirano."

(B92 Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Hej

28.11.2022 13:57

Voditi 3:1, pa primiti 2 gola iz kontre,to samo mi mozemo

ODGOVORITE
Name

Realno

28.11.2022 14:18

Stojkovicu ti si igrac fudbala, nikako selektor, sve si unistio sa svojom tvrdoglavoscu a najvise si kikso sa Mitrovicem. Pogodio si samo jedno, a to je da ti Mitrovic igra sa jednom nogom.

ODGOVORITE
Name

BL

28.11.2022 14:29

E jesi strucnjak u p.m.sve znaš pametnjakovicu,pretvorio si orlove u vrapce.

ODGOVORITE
Name

seprtlja

28.11.2022 14:32

Umislio da je neki strucnjak

ODGOVORITE
Name

Ja

28.11.2022 14:57

Pakuje kofere i polako kući,vi samo možete igrati jedno poluvrijeme i to je istina

ODGOVORITE
Name

Пр

28.11.2022 16:17

Пикси,не секирај се,опет је почела утакмица на БХТ,можда додик по обичају промијени крајњи резултат.!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Laky

28.11.2022 16:54

Čitam ove komentare i nemogu se načuditi. Prvo ovo nije naša reprezentacija i naš selektor kako skoro svi komentarišu Drugo prvo ih dižete u nebo a sada im j. Mamu Treće previše su im narasla krila a nemaju na čemu rasti a nisu realno procijenili sebe Četvrto kondicija im je za k... Ko visoko leti nisko pada Ipak nije sve crno Ja lično im želim da osvoje prvo mjesto

ODGOVORITE
Name

Gibson

28.11.2022 18:52

Alo praznoglavi komentatori udarite se u šuplje glave pre nego nešto napišete.Vi isti ste ga digli u nebesa kad je prošao kvalifikacije.A sad drvlje i kamenje.Šta je on kriv?Svi ste vi stručnjaci iz fotelja i najbolji treneri a ne znate da se potpišete.Mars gnjide

ODGOVORITE
Name

Siniša

28.11.2022 19:24

Bravo momci sad je odlučujuća utakmica i sad pokažite isto kao protiv Portugala kako se igra.Bog je uz nas. Srbijaaaaaaaaa!!!

ODGOVORITE
Name

Sinoša

29.11.2022 01:19

More bit da će sudija da bude uz vas a ne taj bog.

Name

Dejan

29.11.2022 08:44

Pa ti si Stojkoviću selektor.. Ti treba da vidiš gde ne ide, gde puca ekipa.. Ti treba to da rešavaš! A ne sad govoriš, greška ovo, greška ono, trebalo ovo, ono... Itd....

ODGOVORITE
Name

Dejan

29.11.2022 11:14

Nije lijepo krasti.Ali od kud tolika gotovina a da za to nije neko znao.Glup je ,pare se drže na sigurnom.

ODGOVORITE