Пикси објаснио зашто није увео Јовића и Влаховића

Селектор Србије Драган Стоковић Пикси говорио је на конференцији за медије након ремија са Камеруном (3:3) у мечу другог кола Светског првенства.

Фудбал 28.11.2022 | 14:43
Пикси објаснио зашто није увео Јовића и Влаховића

Прво је објаснио како је победа испуштена.

"У фази када смо имали контролу утакмице и 3:1, направили смо кардиналне грешке. На овом нивоу је веома опасно излазити високо и губити лопту, те све грешке су нас коштале данас не победимо. Врло несхватљиво и непотребно, ту лежи проблем јер нисмо победили. Анализираћемо, да видимо да ли је пад концентрације или нешто друго", рекао је Стојковић.

Влаховић и Јовић?

"Влаховић није 100 одсто на свом нивоу имали смо две принудне измене на централном бековима, Вељковића и Павловића да можда покушамо да убацимо нападача Луку Јовића. Било је преопасно, јер је Камерун имао 4 играча на нашој задњој линији. Нисмо били паметни, дали смо три гола, али нисмо били паметни да ово завршимо у своју корист", објаснио је Пикси.

Други гол Камеруна, офсајд?

"Видео сам исто као и ви, видео сам подигнуту заставицу, али имамо ВАР и морали смо да прихватимо одлуку. Не брине ме то, него поставка наше одбране, стајали су дијагонално и није добро", сматра Пикси.

Атмосфера у свлачионици?

"Све је потпуно нормално и мирно. Жалимо за грешкама које су нас коштале повреде. Одиграли смо добру и интересантну утакмицу,, створили смо неколико колосалних шанси, дали три гола. Играчи не треба да губе главу, сви осећамо фрустрацију, имали смо утакмицу у рукама, али смо нашим глупости вратили Камерун да избегне пораз", додаје Стојковић и додао:

"Причали смо, пружио сам свима руку, честитао на ономе што су показали. Морају да подигну главу, јер постоји фрустрација због губитка предности ид 3:1. Најважније је да се опораве, биће састанака по питању видео анализе,да се укаже на грешке. Ово је Мундијал. Ти принципи одбране не смеју да се дешавају. Потпуно беспотребно. Тешко објаснити. Зато нас и више боли."

Припреме за Швајцарску?

"Морамо прво да погледамо текму Бразил-Швајцарска, па ћемо знати на чему смо. Олако смо данас изгубили два бода", рекао је селектор "орлова" и додао:

"Да имамо шансе, имамо. Да су добре, нису. Ми Срби изгледа волимо на тежи начин. Утакмица је била спектакуларна, шест голова, сигурно добра за гледање. То је фудбал, ја га тако и схватам. Били смо за нијансу бољи од Камеруна, али и они су показали да се нису предали ни када су губили 3:1."

Имаће и кадровске проблеме након нових повреда Стархиње Павловића и Милоша Вељковића.

"Морамо да видимо здравствено стање играча, да знамо на кога ћемо рачунати за следећи меч. Поготово у последњој линији мора да буде више комуникације. Овакве грешке не би смеле да се понављају. Играћемо оно што најбоље знамо, да будемо офазивни да покушамо да победимо", истакао је Писки и додао:

"Тражио је измену. Осетио је примицач. Превелики је ризик да не дође до теже повреде. Претпостављам да ће успети то да санира у наредних пар дана. Када вам играч тражи измену, морате да реагујете тако. Имали смо другачије тактичке замисли, али ово је дошло непланирано."

(Б92 Фото: ЕПА-ЕФЕ/АНТОНИО ЦОТРИМ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Хеј

28.11.2022 13:57

Водити 3:1, па примити 2 гола из контре,то само ми моземо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

28.11.2022 14:18

Стојковицу ти си играц фудбала, никако селектор, све си унистио са својом тврдоглавосцу а највисе си киксо са Митровицем. Погодио си само једно, а то је да ти Митровиц игра са једном ногом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

28.11.2022 14:29

Е јеси струцњак у п.м.све знаш паметњаковицу,претворио си орлове у врапце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сепртља

28.11.2022 14:32

Умислио да је неки струцњак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.11.2022 14:57

Пакује кофере и полако кући,ви само можете играти једно полувријеме и то је истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пр

28.11.2022 16:17

Пикси,не секирај се,опет је почела утакмица на БХТ,можда додик по обичају промијени крајњи резултат.!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакy

28.11.2022 16:54

Читам ове коментаре и немогу се начудити. Прво ово није наша репрезентација и наш селектор како скоро сви коментаришу Друго прво их дижете у небо а сада им ј. Маму Треће превише су им нарасла крила а немају на чему расти а нису реално процијенили себе Четврто кондиција им је за к... Ко високо лети ниско пада Ипак није све црно Ја лично им желим да освоје прво мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гибсон

28.11.2022 18:52

Ало празноглави коментатори ударите се у шупље главе пре него нешто напишете.Ви исти сте га дигли у небеса кад је прошао квалификације.А сад дрвље и камење.Шта је он крив?Сви сте ви стручњаци из фотеља и најбољи тренери а не знате да се потпишете.Марс гњиде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

28.11.2022 19:24

Браво момци сад је одлучујућа утакмица и сад покажите исто као против Португала како се игра.Бог је уз нас. Србијааааааааа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синоша

29.11.2022 01:19

Море бит да ће судија да буде уз вас а не тај бог.

Name

Дејан

29.11.2022 08:44

Па ти си Стојковићу селектор.. Ти треба да видиш где не иде, где пуца екипа.. Ти треба то да решаваш! А не сад говориш, грешка ово, грешка оно, требало ово, оно... Итд....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

29.11.2022 11:14

Није лијепо красти.Али од куд толика готовина а да за то није неко знао.Глуп је ,паре се држе на сигурном.

ОДГОВОРИТЕ