Borenović i Radović: Logična odluka CIK-a

- Sasvim je logična i opravdana odluka Centralne izborne komisije BiH da se zbog brojnih izbornih neregularnosti u Glavnom centru za   brojanje ponovo prebroje svi glasovi za predsjednika Republike Srpske, kazao je lider PDP-a Branislav Borenović.

Republika Srpska 10.10.2022 | 16:42
Borenović i Radović: Logična odluka CIK-a

Naglašava da je ovo prvi veliki i jako važan institucionalni korak u borbi za istinu i vladavinu prava.

"Jako je važno što je institucija  u ovoj zemlji donijela ovakvu odluku, na bazi ogromnih mahinacija i evidentnih izbornih prevara– rekao je Borenović na današnjoj konferenciji za medije.

Borenović kaže da ovom odlukom, te potvrdom CIК-a da je proces bio kontaminiran, pokazuje da opravdanost protesta opozicije.

- Sada očekujemo da druge institucije počnu raditi svoj posao, prvenstveno pravosuđe i da se utvrdi krivična odgovornost svih onih koji su krali i prekrajali izbornu volju građana, za šta imamo brojni dokazni materijal. Detaljno ćemo pratiti da li su vreće bile zapećaćene, otvarane i mora se detaljno utvrditi sadržaj svih glasačkih listića: nevažeći, prazni i dodijeljeni nekim kandidatima – rekao je Borenović.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović zahvalio se građanima Republike Srpske koji su podržali i koji su se pridružili borbi opozicije.

- Mislim da snose najveću zaslugu za ovo za šta smo se izborili, a to je prva dobijena bitka,da se utvrdi tačno šta imamo u vrećama za   predsjednika Republike Srpske. Mi smo ovaj zahtjev podnijeli, znajući da je to moguće kada izborni materijal bude u Glavnom centru za brojanje ikada se prikupi materijal sa svih biračkih mjesta. Nama je bio cilj da se broji prije nego što neko unese podatke koji ne odgovaraju stvarnosti – rekao je Radović.

Istakao je da će, prema podacima sa terena, biti razlike u odnosu na uneseni broj glasova.

(BN)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Petar

10.10.2022 15:01

Ako imaju dokazi za kradju, logicno je da se moraju ponovo brojiti listici

ODGOVORITE
Name

RAJNA

10.10.2022 15:54

Gospodine Borenoviću, vi ste stvarno sposobni, svaka vam čast kako se borite za našu predsjednicu Jelenu, tako ste se borili i za malog Davida Dragičevića, vi ste vodolija, čovjek budućnosti

Name

Gordana

10.10.2022 15:12

Neka pobijedi samo ISTINA I PRAVDA, a ona je samo jedna.

ODGOVORITE
Name

Boris

10.10.2022 15:29

Glupa opozicijo.... Sve je pokradeno....Spas su novi izbori na svim nivoima pod "novim, transparentnim uslovima, elektronski, video, nestranacki biracki odbori ili 1:1 pozicija i opozicija.... Jer su imali vremena da rade sta hoce" s vrecama i zapisnicima ".... Ovako, opet ce vas prevariti

ODGOVORITE
Name

Franz

10.10.2022 15:44

Samo novi izbori u RS i za Predsjednika i za Predsjednistvo. Od brojanja ovih vreca sto su sada stigle na centralno mjesto nece biti puno vajde, jer je sve vec promjenito. Izmjene su uradjene. Znaci samo novo glasanje. Novo glasanje trazimo

Name

Milica

10.10.2022 16:14

Sigurno je da nisu uspjeli sve tragove kradje da uklone, jer se ne bi toliko bojali ponovnog brojanja glasova. Ako nisu pokrali ili ako su uklonili tragove nema razloga da se boje, a cini se da su se bas utrtili....

Name

Ssmo

10.10.2022 17:07

Novi izbori i to za sve nivoe vlasti dolazi u obzir mogli su oni do sada to malo i ublaziti al treba vidjeti utrosene i zaduzene listice dali se sve slaze kao i zapisnici sa stvarnim stanhwm mogli su biti ustimani jer vecina nije unosila rezyutate dok nisu istjerali opoziciju pa mozda nema puno prepravki al mogu uporediti sa rezultatima koje su opozicioni posmatraci slali u stranku odmah po brojanju i to je pravo stanje

Name

11903

11.10.2022 02:25

Vjerujem da su posmatrači opozicije na velikom broju biračkih mjesta uslikali zapisnike o broju glasova u vrećama, tako da će biti lako vidljivo gdje postoje škrabotine ili gdje su novi zapisnici, tako kad se vidi ishod ovog posla vjerujem da će ići zahtjevi po dubini, jer unutar takozvane vladajuće koalicije se naziru nezadovoljstva jer neki misle da im je ukradeno poslaničko mjesto? Zato strpljivo jer ovo za sad ide u normalnom smjeru.

Name

Petar DOBOJ

10.10.2022 15:38

Uzaludno je novo brojanje i ponovljeni izbori ako MUP i tužilaštvo ne uhapse i procesuiraju kradljivce. I ono glavno, ako Paleksić i dalje u Doboju bude određivao članove biračkih odbora opet će Obren pobijediti. Zato što će opet svih pet članova biračkog odbora biti Obrenovi odnosno Didikovi. Opozicija se mora izboriti da u svakom biračkom odboru imaju barem jednog člana.

ODGOVORITE
Name

Србо

10.10.2022 15:42

Све је то уреду ако су вреће отишле за СА и тамо се нађу поштени људи да то ураде, ако су у БЛ наступа замјена а највећи проблем да полиција не реагује на батинаше из ДО и ко су ти људи ,коме су блиски.

ODGOVORITE
Name

Željkini glasovi?

10.10.2022 16:00

ŽELJKINE GLASOVE PREBROJATI OBAVEZNO!

ODGOVORITE
Name

Snaga

10.10.2022 16:01

Samo ako se otkrije bilo kakva kradja a zna se da je im Milokrad naredio biće naravno svedoka saradnika nije zgodno 3 do 5 godina zatvora, sipa da ga odmah hapsi nema tu promošaja kriminala i lopovije do guše

ODGOVORITE
Name

Za priznanje

10.10.2022 16:53

Godina uslovno. Za sakrivanje nalogodavaca 5 godina robije. Rijeseno sve do Dodika prije rucka

Name

+

10.10.2022 17:25

I ŽELJKINI SU NETAČNI. NEMOGUĆE, DA JE ISTINA. KAKO TO DA DOPUNITE. ŠAROVIĆ JE SIGURNO POKRADEN. NEĆEMO PREŽALITI MI U RS. ŠTA JE PREŽIVIO I SADA JE DOSTOJANSTVEN, STRUČAN, OBRAZOVAN, POŠTEN, ISKREN. BROJATI I ZA NJEGA.

ODGOVORITE
Name

A

10.10.2022 18:22

Hoće li se kada završiti prvi krug brojanja da bi počeo taj drugi. E posle drugog naravno slijedi i treći krug i to sve po zakonu. Elem dako kako završite do sljedećih izbora. Uh, pa sad će nam Željka da vedri i oblači i predsjedavajuća i predsjednik RS. Mogao bi i nejaki Radovan produžiti mandat jer bez novog predsjednika to nije moguće ili možda i jeste, jer u ovoj tzv državi je sve moguće što nije normalno. Samo normalno je nemoguće. Zar ne?

ODGOVORITE
Name

re

10.10.2022 19:23

Radovana za vjecnog mandatara !!!Kancelar je neku vece kod Mate drzo cas ekonomije "prvi srednje ekonomske"!!!!❗️Novac kruzi❗️ha ha ha ha!Viskovic shvatio ,novac kod njih ne mjenja oblik!!!!

Name

Izdajnici

10.10.2022 19:13

Al veća sila

ODGOVORITE
Name

Ne vrijedi to

10.10.2022 21:02

A sta sa onim listicima koj isu pocijepani, precrtani, baceni u smece cijele vrece sa glasackim papirima, plus na to sve listici koje su oni ubacivali. Samo novi izbori.

ODGOVORITE