Moraju da menjaju etikete na kečapu posle smrti kraljice!

Kompanija Heinz primorana je da promeni dizajn odnosno etikete svojih kultnih flašica kečapa nakon smrti kraljice Elizabete II. Kraljevski nalozi za 800 brendova hrane i pića sada moraju biti uklonjeni sa proizvoda ili ulaza u prodavnice nakon smrti Njenog Veličanstva Elizabete Druge prošle nedelje.

Zanimljivosti 14.09.2022 | 15:37
Moraju da menjaju etikete na kečapu posle smrti kraljice!

“Twinings tea” i Bollinger šampanjac su samo još dva brenda koji će morati da uklone grb pokojne kraljice, koji je ponosno istaknut na njihovoj ambalaži, dok će prodavnice kao što su “Fortnum & Mason” i “Waitrose” biti takođe ovom (dizajnerskom) promenom.

Kraljevski nalog je dokument koji omogućava kompaniji da koristi kraljevski grb na proizvodima iu marketingu u zamenu za snabdevanje robom i uslugama kraljevske porodice.

Karakteristična slika kraljevskog grba prikazuje lava Engleske, jednoroga Škotske i štit podeljen na četiri četvrtine praćen rečima „po imenovanju Njenom Veličanstvu Kraljici“.

U slučaju Heinz kečapa, ovaj simbol je bio prikazan na vrhu i prednjoj strani njegovih boca koje se prodaju u Velikoj Britaniji.

Prema Kraljevskom udruženju vlasnika naloga (RVHA), nalozi su postali nevažeći kada je kraljica umrla prenosi sajt LBC

 

Brendovi sada moraju da ih uklone i ponovo se prijave kralju Čarlsu III i dokažu da kraljevsko domaćinstvo redovno koristi njihove proizvode.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar