Морају да мењају етикете на кечапу после смрти краљице!

Компанија Хеинз приморана је да промени дизајн односно етикете својих култних флашица кечапа након смрти краљице Елизабете ИИ. Краљевски налози за 800 брендова хране и пиц́а сада морају бити уклоњени са производа или улаза у продавнице након смрти Њеног Величанства Елизабете Друге прошле недеље.

Занимљивости 14.09.2022 | 15:37
Морају да мењају етикете на кечапу после смрти краљице!

“Тwинингс теа” и Боллингер шампањац су само још два бренда који ц́е морати да уклоне грб покојне краљице, који је поносно истакнут на њиховој амбалажи, док ц́е продавнице као што су “Фортнум & Масон” и “Wаитросе” бити такође овом (дизајнерском) променом.

Краљевски налог је документ који омогуц́ава компанији да користи краљевски грб на производима иу маркетингу у замену за снабдевање робом и услугама краљевске породице.

Карактеристична слика краљевског грба приказује лава Енглеске, једнорога Шкотске и штит подељен на четири четвртине прац́ен речима „по именовању Њеном Величанству Краљици“.

У случају Хеинз кечапа, овај симбол је био приказан на врху и предњој страни његових боца које се продају у Великој Британији.

Према Краљевском удружењу власника налога (РВХА), налози су постали неважец́и када је краљица умрла преноси сајт ЛБЦ

 

Брендови сада морају да их уклоне и поново се пријаве краљу Чарлсу ИИИ и докажу да краљевско домац́инство редовно користи њихове производе.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар