Dvije nove članice kucaju na vrata NATO-a

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sastaće se sutra sa liderima Švedske i Finske, uoči NATO samita u Madridu, najavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

Svijet 27.06.2022 | 09:04
Dvije nove članice kucaju na vrata NATO-a

Finska i Švedska su podnele zahtev za članstvo u NATO-u kao odgovor na napad Rusije na Ukrajinu, podseća Rojters, ali njihove kandidature su suočene sa protivljenjem Ankare zbog, kako se navodi, podrške kurdskim militantima i embarga na oružje uvedenog Turskoj.

U intervjuu za istanbluski dnevnik "Haber Turk", Kalin je rekao da će on i zamenik ministra inostranih poslova Sedat Onal prisustvovati današnjim razgovorima sa švedskim i finskim delegacijama u Briselu.

Portparol turskog predsednika je predočio da prisustvo Erdogana u pregovorima sa Švedskom, Finskom i NATO " ne znači da će Turska odstupiti od svog stava", ali je potvrdio da su se Turska i dve nordijske zemlje uglavnom saglasile oko spornih pitanja, kao i da bi svi bili u boljoj poziciji u Madridu ako bi se oko tih pitanja postigla saglasnost tokom sutrašnjih razgovora.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miroslav

27.06.2022 08:57

Primite ih, ono na brzinu, kako ste na brzinu dali Ukrajini kandidaturu za EU. Vreme je da se oruzje proda, moze i ono zahrdjalo. Kako rat smisljen u natu traje, oruzje se prodaje kao hleb. E sad nek nam gospodin kaze, do kada ce rat trajati i hoce li biti i nuklearni? Da na vreme nadjemo rupe, za uvuci se. A gde ce te se vi sakriti, uvuci, vi sigurno imate spremne rupe?

ODGOVORITE
Name

Mrki

27.06.2022 09:07

Ih, nije to ništa. U nas Dodik i Radmanović još 2009. pokucali za NATO, pisali pisma, molbe PRIIIIIMIII MEEEEEE, al slaba vajda, ali Burle se max trudi ??

ODGOVORITE
Name

Dobicete po nosu

27.06.2022 10:31

Tako da svijet to jos nikada nije vidjeo a nije nuklearno.

ODGOVORITE
Name

Kako Da Ne

27.06.2022 12:07

Budućnost Svijeta je u Vojnim savezima i prangijanju ! Ko ne vjeruje, neka proba, da se uvjeri !

ODGOVORITE
Name

Hahaaas

27.06.2022 19:50

Mora da ce vas ta sila spasiti.....

ODGOVORITE