Двије нове чланице куцају на врата НАТО-а

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган састаће се сутра са лидерима Шведске и Финске, уочи НАТО самита у Мадриду, најавио је портпарол турског председника Ибрахим Калин.

Свијет 27.06.2022 | 09:04
Двије нове чланице куцају на врата НАТО-а

Финска и Шведска су поднеле захтев за чланство у НАТО-у као одговор на напад Русије на Украјину, подсећа Ројтерс, али њихове кандидатуре су суочене са противљењем Анкаре због, како се наводи, подршке курдским милитантима и ембарга на оружје уведеног Турској.

У интервјуу за истанблуски дневник "Хабер Турк", Калин је рекао да ће он и заменик министра иностраних послова Седат Онал присуствовати данашњим разговорима са шведским и финским делегацијама у Бриселу.

Портпарол турског председника је предочио да присуство Ердогана у преговорима са Шведском, Финском и НАТО " не значи да ће Турска одступити од свог става", али је потврдио да су се Турска и две нордијске земље углавном сагласиле око спорних питања, као и да би сви били у бољој позицији у Мадриду ако би се око тих питања постигла сагласност током сутрашњих разговора.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мирослав

27.06.2022 08:57

Примите их, оно на брзину, како сте на брзину дали Украјини кандидатуру за ЕУ. Време је да се орузје прода, мозе и оно захрдјало. Како рат смисљен у нату траје, орузје се продаје као хлеб. Е сад нек нам господин казе, до када це рат трајати и хоце ли бити и нуклеарни? Да на време надјемо рупе, за увуци се. А где це те се ви сакрити, увуци, ви сигурно имате спремне рупе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

27.06.2022 09:07

Их, није то ништа. У нас Додик и Радмановић још 2009. покуцали за НАТО, писали писма, молбе ПРИИИИИМИИИ МЕЕЕЕЕЕ, ал слаба вајда, али Бурле се маx труди ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добицете по носу

27.06.2022 10:31

Тако да свијет то јос никада није видјео а није нуклеарно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како Да Не

27.06.2022 12:07

Будућност Свијета је у Војним савезима и прангијању ! Ко не вјерује, нека проба, да се увјери !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахааас

27.06.2022 19:50

Мора да це вас та сила спасити.....

ОДГОВОРИТЕ