Pozivom na broj 1416 pomoći ćete Ognjenu

Porodica Miljević iz Slatine kod Banjaluke moli sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju novca za liječenje njihovog sina Ognjena, koji od rođenja boluje od cerebralne paralize, sljepila, epilepsije i umanjene mentalne sposobnosti. Do kraja mjeseca aktivan je i humanitarni broj 1416.

Republika Srpska 20.04.2022 | 20:49
Pozivom na broj 1416 pomoći ćete Ognjenu

Ognjen je jedan od 70 oboljelih od rijetke bolesti o kojoj se malo zna. Teška dijagnoza i loše prognoze ga prate od rođenja.

‘’ Rođen je sa hernijom bruhom koji je morao operisati kad je imao samo 28 dana. Kad je napunio tri mjeseca krenuli sue pi napadi, poslije liječenje, ne znaju šta je, po sto epi napada dnevno. Sa 15 godina mu je utvrđena ta rijetka dijagnoza, sindrom OPHN1, to smo radili u Barseloni, to je veoma rijedak sindrom, Ogi je jedno od 70 djece na svijetu sa tim sindromom, i nažalost Ognjen je jedini koji je najviše oštećen, ne vidi zbog epi napada, ima tešku mentalnu retardaciju, ne hoda, jednostavno ne može ništa sam’’, kaže majka ovog dječaka, Bobana Miljević.

Sve do prošle godine svoje bitke Milevići su vodili sami. Međutim, operacija stopala nije očekivano prošla zato ponovo trebaju pomoć.

‘’Dobio je dekubituse, prokrvario sedmi dan poslije u gipsu i tako da smo tri puta za tri mjeseca jurili sa njim, kad je skinut gips ostale su te rane koje nisu nikako zarsatale, zakasnili smo sa tom rehabilitacijom i tako da smo ponovo morali zatražiti pomoć’’, priča Ognjenova majka.

Samo za lijekove ova porodica mjesečno izdvaja 300 maraka. Pozivom na humanitarni broj 1416 olakšajmo Ognjenu i njegovim roditeljima tešku borbu koju već 18 godina vode.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tužno

20.04.2022 21:53

Ovakve slučajeve treba razumjeti i pomoći,ako je "država"slijepa i sebična da učini sve kako bi pomogla bar kada su djeca u pitanju.

ODGOVORITE
Name

Nikola Ozren

20.04.2022 22:08

Pomozite ljudi

ODGOVORITE
Name

Kako

20.04.2022 22:30

Platiti iz FBiH za ovog dječaka. Ima li neki način da mu se prebaci novac na neki račun. Hvala.

ODGOVORITE
Name

Ето

21.04.2022 10:01

За овакве случајеве држава да оформи специјалне здр. књижице и да не плаћају ни лијекове ни прегледе. Може се то ако има воље. Бар да са те стране родитељима олакшају живот.

ODGOVORITE
Name

Bože dragi

22.04.2022 08:01

Trebala je ova gospođa sa ovako bolesnim djetetom doći na onaj skup u BL pa da pita Mileta za šta traži podršku kad u ovoj jadnoj državi ni djeca nemaju pravo na besplatne lijekove. Sram vas bilo pomozite ovakve slučajeve bar

ODGOVORITE