Uprkos blokadama, Bijeljina dobija javnu rasvjetu

Petrović je istakao da je, uprkos opstrukcijama koje su dolazile od strane preduzeća koja su željela da sistem javne rasvjete bude nefunkcionalan, Gradska uprava izdržala sve blokade i dočekala dan da ovaj ugovor bude potpisan.

Republika Srpska 23.03.2022 | 15:54
Uprkos blokadama, Bijeljina dobija javnu rasvjetu

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas je sa predstavnikom kompanije „Telefonija Vidaković" iz Doboja potpisao ugovor o održavanju javne rasvjete u Bijeljini.

Tom prilikom, Petrović je istakao da je proces provođenja javne nabavke bio dugotrajan i da je ometanje istog nanijelo veliku štetu građanima, jer su ulice bile neosvijetljene.

- Danas je veliki dan za Gradsku upravu, jer je dobijena značajna pravna bitka  - potpisali smo ugovor o održavanju javne rasvjete u Bijeljini. Održavanje javne rasvjete je, u prethodnom periodu, bilo zaustavljeno, jer je blokada procesa javne nabavke trajala čak sedam mjeseci. Današnjim potpisivanjem ugovora stavili smo tačku na sistem održavanja javne rasvjete za ovu godinu - naglasio je Petrović i dodao da je vrijednost ugovora 170.000 КM.

On je pojasnio da je, uprkos opstrukcijama, koje su dolazile od strane preduzeća koja su željela da sistem javne rasvjete bude nefunkcionalan, Gradska uprava izdržala sve blokade i dočekala dan da ovaj ugovor bude potpisan.

- Istovremeno, izvinjavam se, u svoje i ime Gradske uprave,  svim građanima koji su morali da trpe blokadu. Izvođač radova sa kojim je potpisan ugovor će već u petak početi sa radovima koristeći sve kapacitete, s ciljem da se nadoknadi izgubljeno vrijeme. Što se rokova tiče, insistirali smo da radovi počnu što prije, a to u ovom slučaju znači za najviše 48 časova - kazao je gradonačelnik Petrović.

Predstavnik kompanije „Telefonija Vidaković", Velibor Vidaković, poručio je da je ova kompanija iskusna u obaljanju svog posla, te da će angažovati sve kapacitete da proces održavanja javne rasvjete u Bijeljini bude brz i efikasan, djelujući po prethodno utvrđenim prioritetima.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bravo

23.03.2022 15:09

Hvala nebesima. I gradonačelniku. A svim piscima komentara, koji su tvrdili da je grad osvjetljen, želim da vide neku metropolu ili bar grad.

ODGOVORITE
Name

Re

23.03.2022 17:19

Naravno da nije.Ja zivim 5 minuta pjeske od centra grada i pola ulice nije osvjetljeno.

Name

Glogovac

23.03.2022 17:23

Bravo Ljubisa ti si nasa svjetlost,narod Semberije te voli.Ne mogu ti ovi Dodikovci brisati cipele.

Name

Goran

23.03.2022 17:26

Sve pohvale za našeg gradonačelnika.

Name

Semberija

23.03.2022 16:29

Hvala nasem gradonacelniku!

ODGOVORITE
Name

Mobing

23.03.2022 16:30

Nad javnom rasvjetom i došao kraj Mobing u domu zdravlja i došao kraj.

ODGOVORITE