Potpisani ugovori o subvenciji prevoza učenika u Bijeljini

Gradonačelnik Ljubiša Petrović potpisao je danas šest ugovora sa autoprevoznicima o subvencionisanju troškova prevoza učenika osnovnih škola na području grada Bijeljina.

Republika Srpska 21.03.2022 | 15:21
Potpisani ugovori o subvenciji prevoza učenika u Bijeljini

Mjesečne subvencije po učeniku će iznositi 25 konvertibilnih maraka, a za ovu svrhu iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 220.000 КM. Prema spiskovima dobijenim od škola, subvencionisanjem će biti obuhvaćeno oko 1000 učenika, od kojih većina koristi autobuski prevoz i za njih će sredstva biti uplaćivana na račune auto-prevoznika, a sa roditeljima učenika koji ih samostalno prevoze, biće zaključivani posebni ugovori.

Gradonačelnik Petrović pojasnio je da će Grad tokom 2022. godine, odnosno, u drugom polugodištu školske 2021/22. i prvom polugodištu 2022/23. godine, nastaviti da subvencioniše prevoz učenika osnovnih škola koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra.

„Ovakav ugovor obezbijediće koliko-toliko stabilnost kada je u pitanju i rentabilnost prevoza, imajući u vidu poskupljenje ergenenata, a ujedno i  funkcionalnost prevoza kada su u pitanju korisnici prevoza, učenici. Efekti ove mjere su dvostruki, jer tako pomažemo porodicama učenika, ali i autoprevoznicima da održavaju autobuske linije“, dodao je Petrović.

Milan Čuturić, vlasnik preduzeća „Čuturić M+S“, kaže da je konačno stavljeno na papir ono što je dogovoreno mjesecima unazad.

„Zahvaljujem se Gradskoj upravi i Gradonačelniku što su nam dali podršku u ovim teškim trenucima za prevoznike. Mislim da ćemo ovdje riješiti problem posebno u ovom periodu sada, je gorivo izuzetno poskupilo da riješimo naše probleme oko prevoza učenika i ostalih putnika“, naglasio je Čuturuić.

Ugovori su potpisani sa preduzećima „Semberija-transport“ Bijeljina, „Vidinko turs“  Bijeljina, „Čuturić M+S“ Bijeljina, „Samardžić“ Bijeljina, „Euroturs“  Bijeljina i „Antić-turs“ Lopare.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BRAVO,

21.03.2022 14:56

Za odluku,gradonačelnice. Samo tako nastavite,Bijeljina će procvjetati,jer,tako rade oni koji se nisu otuđili od naroda.

ODGOVORITE
Name

Re

21.03.2022 17:23

Trebali su se zaliti snd-u za akcize.

Name

Srpkinja

22.03.2022 06:33

Jel kao u Banja Luci?

ODGOVORITE