Потписани уговори о субвенцији превоза ученика у Бијељини

Градоначелник Љубиша Петровић потписао је данас шест уговора са аутопревозницима о субвенционисању трошкова превоза ученика основних школа на подручју града Бијељина.

Република Српска 21.03.2022 | 15:21
Потписани уговори о субвенцији превоза ученика у Бијељини

Мјесечне субвенције по ученику ће износити 25 конвертибилних марака, а за ову сврху из градског буџета биће издвојено око 220.000 КМ. Према списковима добијеним од школа, субвенционисањем ће бити обухваћено око 1000 ученика, од којих већина користи аутобуски превоз и за њих ће средства бити уплаћивана на рачуне ауто-превозника, а са родитељима ученика који их самостално превозе, биће закључивани посебни уговори.

Градоначелник Петровић појаснио је да ће Град током 2022. године, односно, у другом полугодишту школске 2021/22. и првом полугодишту 2022/23. године, наставити да субвенционише превоз ученика основних школа који до школе путују са удаљености веће од четири километра.

„Овакав уговор обезбиједиће колико-толико стабилност када је у питању и рентабилност превоза, имајући у виду поскупљење ергенената, а уједно и  функционалност превоза када су у питању корисници превоза, ученици. Ефекти ове мјере су двоструки, јер тако помажемо породицама ученика, али и аутопревозницима да одржавају аутобуске линије“, додао је Петровић.

Милан Чутурић, власник предузећа „Чутурић М+С“, каже да је коначно стављено на папир оно што је договорено мјесецима уназад.

„Захваљујем се Градској управи и Градоначелнику што су нам дали подршку у овим тешким тренуцима за превознике. Мислим да ћемо овдје ријешити проблем посебно у овом периоду сада, је гориво изузетно поскупило да ријешимо наше проблеме око превоза ученика и осталих путника“, нагласио је Чутуруић.

Уговори су потписани са предузећима „Семберија-транспорт“ Бијељина, „Видинко турс“  Бијељина, „Чутурић М+С“ Бијељина, „Самарџић“ Бијељина, „Еуротурс“  Бијељина и „Антић-турс“ Лопаре.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БРАВО,

21.03.2022 14:56

За одлуку,градоначелнице. Само тако наставите,Бијељина ће процвјетати,јер,тако раде они који се нису отуђили од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2022 17:23

Требали су се залити снд-у за акцизе.

Name

Српкиња

22.03.2022 06:33

Јел као у Бања Луци?

ОДГОВОРИТЕ