Postignut dogovor za dvije sjednice gradske skupštine

Kolegijum banjalučke skupštine grada zakazao je danas dva nova zasjedanja. Redovno zasjedanje banjalučkih odbornika biće održano 24.marta a dnevni red će imati 58.tačaka. Vandredna sjednica biće održana 22.03. na kojoj će se razmatrati problem sa prevoznicima i cijenama karata. Na dnevnom redu naći će se i prodaja hale u Poslovnoj zoni Ramići i izrada regulacionog plana za izgradnju novog parka.

Republika Srpska 14.03.2022 | 14:42
Postignut dogovor za dvije sjednice gradske skupštine

Prije vanredne sjednice, najavljen je i sastanak sa predstavnicima prevoznika.

"Sada kada imam zvanično dokument sa kojim gradonačelnik dolazi napraviću sa njima sastanak i razgovarati o svim temama, oni traže i gradonačelnika i predsjednicka skupštine nemam ništa protiv toga u bilo kom momentu to je jedan od gorućih pitanja bez obzira kako neko gledao na tako nešto“, kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka. 

"Naša poruka ljudima u skupštinskoj većini da vratimo tačku porez na nepokretnosti da zamolimo da ne smanjuju izvorne prihode, ako ne smanje porez na nepokretnost izvorni prihod grada mi ćemo pola miliona da damo podršku javnom prevozu i milion maraka sportu i sportskim uduženjima, ne dirajte prihode i ono što je decenijama gradsko", kazao jegradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On je rekao da uz 1,2 milionoa kojim subvencionišu karte srednjoškolske i studentske za četvoro i više djece.

"Ne pristajem i neću predložiti da poskupljenje ide na teret građana jer imamo rješenje ako ne uzimate prihod grada ako uzmu prihode onda neće biti milion za sport ni pola miliona za javni prevoz e onda neka oni predlažu i onda su oni odgovorni za rješenje mi smo našli rješenje koje je najbolje za prevoznike građane i naš grad", kazao je Stnivukovič.

On je rekao da ima alternativu.

"Mi ćemo iz Srbije da dovezemo autobuse i sve ih zamijenimo istog dana, nisam to ni mislio reći, ali imamo iz bratskih zemalja, čim su čuli za ovo u Srbiji, oni su rekli, nemojte dirati mi dovozimo autobuse i vozimo...Građani će imati uslugu pod istim uslovima a gradu ne pada na pamet da nekog moli“, kazao je Stanivuković.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Uroš

14.03.2022 13:56

Svaka čast Stanivukoviću.

ODGOVORITE
Name

Uhh

14.03.2022 16:09

Jadniste vi sa ilicem,djajicem i ostracem nozeva.

Name

reUhh

14.03.2022 16:29

Ima li kakvih novih informacija o okršaju prije neko veče na žurki glavnog odbora SNSD-a Banja Luka?

Name

Sale

14.03.2022 15:24

Svaka cast Drasko! Isto uradi i sa Cistocom, kao sa prevoznicima! Usreci nas banjalucane.

ODGOVORITE
Name

Tako je

14.03.2022 16:02

Nedaj se vise zajebavati .ova skupsinska vecina pravi cirkus od banja luke i njenih gradjana.vidjece snsd i koalicija kako ce ih narod kazniti .i njih i njihovu vecinu.

ODGOVORITE
Name

Idealno

14.03.2022 21:16

Bravo...napokon pravi potez za neku od situacija. Dosta više ucjena...

ODGOVORITE