Постигнут договор за двије сједнице градске скупштине

Колегијум бањалучке скупштине града заказао је данас два нова засједања. Редовно засједање бањалучких одборника биће одржано 24.марта а дневни ред ће имати 58.тачака. Вандредна сједница биће одржана 22.03. на којој ће се разматрати проблем са превозницима и цијенама карата. На дневном реду наћи ће се и продаја хале у Пословној зони Рамићи и израда регулационог плана за изградњу новог парка.

Република Српска 14.03.2022 | 14:42
Постигнут договор за двије сједнице градске скупштине

Прије ванредне сједнице, најављен је и састанак са представницима превозника.

"Сада када имам званично документ са којим градоначелник долази направићу са њима састанак и разговарати о свим темама, они траже и градоначелника и предсједницка скупштине немам ништа против тога у било ком моменту то је један од горућих питања без обзира како неко гледао на тако нешто“, каже Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука. 

"Наша порука људима у скупштинској већини да вратимо тачку порез на непокретности да замолимо да не смањују изворне приходе, ако не смање порез на непокретност изворни приход града ми ћемо пола милиона да дамо подршку јавном превозу и милион марака спорту и спортским удужењима, не дирајте приходе и оно што је деценијама градско", казао јеградоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Он је рекао да уз 1,2 милионоа којим субвенционишу карте средњошколске и студентске за четворо и више дјеце.

"Не пристајем и нећу предложити да поскупљење иде на терет грађана јер имамо рјешење ако не узимате приход града ако узму приходе онда неће бити милион за спорт ни пола милиона за јавни превоз е онда нека они предлажу и онда су они одговорни за рјешење ми смо нашли рјешење које је најбоље за превознике грађане и наш град", казао је Стнивукович.

Он је рекао да има алтернативу.

"Ми ћемо из Србије да довеземо аутобусе и све их замијенимо истог дана, нисам то ни мислио рећи, али имамо из братских земаља, чим су чули за ово у Србији, они су рекли, немојте дирати ми довозимо аутобусе и возимо...Грађани ће имати услугу под истим условима а граду не пада на памет да неког моли“, казао је Станивуковић.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Урош

14.03.2022 13:56

Свака част Станивуковићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

14.03.2022 16:09

Јаднисте ви са илицем,дјајицем и острацем нозева.

Name

реУхх

14.03.2022 16:29

Има ли каквих нових информација о окршају прије неко вече на журки главног одбора СНСД-а Бања Лука?

Name

Сале

14.03.2022 15:24

Свака цаст Драско! Исто уради и са Цистоцом, као са превозницима! Усреци нас бањалуцане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

14.03.2022 16:02

Недај се висе зајебавати .ова скупсинска вецина прави циркус од бања луке и њених градјана.видјеце снсд и коалиција како це их народ казнити .и њих и њихову вецину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

14.03.2022 21:16

Браво...напокон прави потез за неку од ситуација. Доста више уцјена...

ОДГОВОРИТЕ