Zbog loše urađenog puta izvođač mora da plati kaznu

Zbog loše izvedenih radova i probijanja rokova na rekonstrukciji putnog pravca Brkovića put, izvođač radova „Bunić kompani“ d.o.o Banja Luka kažnjen je novčano i naloženo je da popravi uočene nedostatke.

Republika Srpska 14.03.2022 | 09:13
Zbog loše urađenog puta izvođač mora da plati kaznu

-Zbog kašnjenja u izvođenju radova izvođač „Bunić kompani“ d.o.o. Banja Luka, kažnjen je novčano u skladu sa odredbama Ugovora o rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih puteva u 2021. godini. S obzirom na to da nije izvršio primopredaju radova zbog uočenih nedostataka od strane Odjeljenja za saobraćaj i puteve izdat je nalog da se otklone nedostaci – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nakon što se isti otklone i izvrši primopredaja radova, izvođač će tek tad steći pravo na obračun i naplatu radova, nakon čega teče garantni rok od dvije godine.

Podsjećamo da gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem od početka mandata insistira na profesionalnom izvođenju radova.

Firme koje se usude da loše izvode radove, moraju da budu spremne na to da će Grad odgovoriti raskidom saradnje. Do sada je, zbog propusta odnosno probijanja rokova ili loše izvedenih radova – kažnjeno nekoliko izvođača radova, stoji na sajtu banjalučke Gradske uprave.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Uroš

14.03.2022 08:26

I vrijeme je bilo stoka je to Dodikova.Rade šta hoće.

ODGOVORITE
Name

Србо

14.03.2022 09:00

Нема казне за извођача радова на стариј Градишкој цести ,гдје трећи пут извођач покушава направити шахтове, како је лијеп мост према мојој секи код Кристала ,направио њен бато Миле.

ODGOVORITE
Name

putar

14.03.2022 10:08

Sta je sa Palama, nacelnikom i Bratic putevi on ne placa kazne, ee crni ste i zalosni.

ODGOVORITE
Name

Realno

14.03.2022 10:27

Danas svaka ne kvalifikovana stoka radi ozbiljne infrastrukturne projekte nedopustivo.

ODGOVORITE
Name

Dragon

14.03.2022 11:40

Samo tako.navikli su godinama da fušere a masno naplaćuju.

ODGOVORITE