Због лоше урађеног пута извођач мора да плати казну

Због лоше изведених радова и пробијања рокова на реконструкцији путног правца Брковића пут, извођач радова „Бунић компани“ д.о.о Бања Лука кажњен је новчано и наложено је да поправи уочене недостатке.

Република Српска 14.03.2022 | 09:13
Због лоше урађеног пута извођач мора да плати казну

-Због кашњења у извођењу радова извођач „Бунић компани“ д.о.о. Бања Лука, кажњен је новчано у складу са одредбама Уговора о реконструкцији локалних и некатегорисаних путева у 2021. години. С обзиром на то да није извршио примопредају радова због уочених недостатака од стране Одјељења за саобраћај и путеве издат је налог да се отклоне недостаци – навели су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Након што се исти отклоне и изврши примопредаја радова, извођач ће тек тад стећи право на обрачун и наплату радова, након чега тече гарантни рок од двије године.

Подсјећамо да градска администрација на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем од почетка мандата инсистира на професионалном извођењу радова.

Фирме које се усуде да лоше изводе радове, морају да буду спремне на то да ће Град одговорити раскидом сарадње. До сада је, због пропуста односно пробијања рокова или лоше изведених радова – кажњено неколико извођача радова, стоји на сајту бањалучке Градске управе.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Урош

14.03.2022 08:26

И вријеме је било стока је то Додикова.Раде шта хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

14.03.2022 09:00

Нема казне за извођача радова на стариј Градишкој цести ,гдје трећи пут извођач покушава направити шахтове, како је лијеп мост према мојој секи код Кристала ,направио њен бато Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

путар

14.03.2022 10:08

Ста је са Палама, нацелником и Братиц путеви он не плаца казне, ее црни сте и залосни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

14.03.2022 10:27

Данас свака не квалификована стока ради озбиљне инфраструктурне пројекте недопустиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгон

14.03.2022 11:40

Само тако.навикли су годинама да фушере а масно наплаћују.

ОДГОВОРИТЕ