Uhapšen vozač poršea koji je udario tinejdžera

Benjamin Spahović, vozač terenca porše koji se tereti da je sinoć u sarajevskom naselju Drvenija udario tinejdžera, je uhapšen u 01:40 sati, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 12.02.2022 | 09:20
Uhapšen vozač poršea koji je udario tinejdžera

Kako prenose federalni mediji, povrijeđeni mladić (16) je nakon nesreće, usljed teških tjelesnih povreda, prevezen na Kliniku urgentne medicine.

Za sada nema zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Ono što je bilo poznato sinoć jeste da su se ljekari borili za život mladića te da je imao veliki hematom na mozgu i unutrašnje krvarenje.

Saobraćajna nesreća se dogodila u petak naveče, oko 21 sati, u ulici Hamdije Kreševljakovića nedaleko od trolejbuske stanice, a mladić je udaren kod pješačkog prelaza.

Očevici kažu da su vidjeli automobil koji velikom brzinom ide iz pravca Skenderije u pravcu Bistrika, a da je pješaka udario nakon što je naglo skrenuo kako bi obišao trolejbus koji se zaustavio na Drveniji.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva KS, a Spahović će nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Osumnjičeni Benjamin Spahović je od ranije dobro poznat sarajevskoj policiji, a široj javnosti po učešću u rijalitiju Parovi i policijskoj potjeri koja je organizovana za njim i još jednim mladićem nakon oružane pljačke benzinske pumpe u Vogošći 2019. godine.

(Agencije) 

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Predator

12.02.2022 09:36

Pa ko ce drugi nego kriminalci, starlete, politicari....

ODGOVORITE
Name

Jaffa

12.02.2022 09:46

Koliko samo bahatih je među nama?!

ODGOVORITE
Name

Siro Masi

12.02.2022 10:36

Benjamin Spahovic sin Izeta Pred ratnog i posle ratnog kriminalca i brata Tomislava presudjenog ubice od ranije poznat po teskim krivicnim djelima i bivsi zatvorenik,bivsi ucesnik rijaltija je necovek koji je prosao 150 na sat i udario nesretnog mladica.

ODGOVORITE
Name

Jesen

12.02.2022 11:46

I tako poznat policiji vozi porsea i ubija po cesti, bravo policijo Momku brz oporavak bez posledice zelim

ODGOVORITE
Name

Febo

12.02.2022 11:54

Samo zatvor i dozivotno oduzimanje vozacke za takve koji pobjegnu sa mjesta nestece pa nek ide pjesice kad izadje iz corke

ODGOVORITE