U ovom hotelu spavaćete kao pod zvezdama!

Hotel sa staklenom kupolom posetiocima će omogućiti da Maču Pikču, istorijski lokalitet upoznaju na neobičan način. Hotel se nalazi u Svetoj dolini, između Kuska i Maču Pikčua.

Zanimljivosti 01.02.2022 | 16:36
U ovom hotelu spavaćete kao pod zvezdama!

Smešten u srcu Svete doline Perua, jedinstveni hotel je i centar za odmor. Od prvog februara 2022. godine, primiće i svoje prve posetioce. 

 

Hotel ima neobičnu geodetsku kupolu koja posetiocima nudi avanturističko iskustvo. Inače, hotelom će upravljati lokalna zajednica starosedelaca Kečuana u saradnji sa Bermanom, penzionisanim advokatom iz Toronta.

Posetiocima će ponuditi široke mogućnosti za kulturno upoznavanje lokaliteta, aktivnosti učenja, kao što su rituali lečenja i izleti do lokalnih ruševina Inka. „Peruanska sveta dolina" svojim posetiocima nudi i duhovnu obnovu, gde svako može da pronađe mir.

 

„Berman je kroz lokalnu zajednicu i šamansko učenje uspeo da pronađe isceljenje i inspiraciju da ljudima ponudi svoja iskustva", istakao je portparol hotela „StarDome" u Peruu.

Hotel zapošljava samo lokalno stanovništvo, ima sopstveno zemljište za proizvodnju hrane.
Kupola hotela je po rečima portparola manifestacija „sirovog luksuza", kroz koju posetioci mogu da posmatraju pejzaž. Podovi hotela izrađeni su od mermera.

Na donjem spratu hotela smešteno je pet apartmana, a na gornjem spratu nalazi se impresivni StarDeck, sa staklenim zidovima od poda do plafona, kao i teleskop za posmatranje zvezdanog noćnog neba. Služi se tradicionalni doručak.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar