Kraljica svakog Božića osoblju daje isti poklon

Iako su članovi kraljevske porodice poznati po tome da jedni drugima poklanjaju šašave poklone, kraljica svakog Božića, svakom članu svog osoblja, daruje isti poklon.

Zanimljivosti 30.12.2021 | 16:30
Kraljica svakog Božića osoblju daje isti poklon

Kraljica Elizabeta II. i princ Filip svom osoblju od 1.500 ljudi daruju puding. Izvori bliski kraljevskoj porodici otkrili su da je do pre koju godinu naručivala samo onaj iz Harrods-a, ali da se s vremenom prebacila na "običniji".

Tako se oko 1.500 teglica ove poslastice pred Božić distribuira osoblju širom palata, zaposlenima u sudskoj pošti i dvorskoj policiji. Svaki puding prati čestitka.

Prema kraljevskom biografu Brajanu Hoiju u svojoj knjizi „Božić sa kraljicom“, članovi osoblja takođe dobijaju poklon ili vaučer za knjigu, sa određenim iznosom koji varira u zavisnosti od toga koliko dugo neko radi u službi Njenog visočanstva.

Kao i mnoge druge procedure u britanskoj monarhiji, strogi protokol postoji i kada je praznično darivanje u pitanju. Viši oficir proziva ime svake osobe prema njenom činu, počevši od najvišeg u domaćinstvu. Zatim, kraljica lično predaje svakom članu osoblja poklon.

Kraljica svakog Božića osoblju daje isti poklon - puding i čestitku

Osoblje palate nije jedino koje prima božićne darove od kraljice. Njeno visočanstvo takođe donira novac dobrotvornim organizacijama, dok crkvama i školama širom Ujedinjenog Kraljevstva poklanja jelke.

(24sedam.rs Foto: Profimedia)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kosovka

30.12.2021 16:56

A odakle joj tolike pare ,??? Ko zarađuje...?????

ODGOVORITE
Name

Stvarno

31.12.2021 17:48

"Preluksuzan" poklon.