Краљица сваког Божића особљу даје исти поклон

Иако су чланови краљевске породице познати по томе да једни другима поклањају шашаве поклоне, краљица сваког Божића, сваком члану свог особља, дарује исти поклон.

Занимљивости 30.12.2021 | 16:30
Краљица сваког Божића особљу даје исти поклон

Краљица Елизабета ИИ. и принц Филип свом особљу од 1.500 људи дарују пудинг. Извори блиски краљевској породици открили су да је до пре коју годину наручивала само онај из Харродс-а, али да се с временом пребацила на "обичнији".

Тако се око 1.500 теглица ове посластице пред Божић дистрибуира особљу широм палата, запосленима у судској пошти и дворској полицији. Сваки пудинг прати честитка.

Према краљевском биографу Брајану Хоију у својој књизи „Божић са краљицом“, чланови особља такође добијају поклон или ваучер за књигу, са одређеним износом који варира у зависности од тога колико дуго неко ради у служби Њеног височанства.

Као и многе друге процедуре у британској монархији, строги протокол постоји и када је празнично даривање у питању. Виши официр прозива име сваке особе према њеном чину, почевши од највишег у домаћинству. Затим, краљица лично предаје сваком члану особља поклон.

Kraljica svakog Božića osoblju daje isti poklon - puding i čestitku

Особље палате није једино које прима божићне дарове од краљице. Њено височанство такође донира новац добротворним организацијама, док црквама и школама широм Уједињеног Краљевства поклања јелке.

(24седам.рс Фото: Профимедиа)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Косовка

30.12.2021 16:56

А одакле јој толике паре ,??? Ко зарађује...?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно

31.12.2021 17:48

"Прелуксузан" поклон.