Tužilaštvo vodi istragu po prijavi protiv člana NDP

Okružno javno tužilaštvo Trebinje pokrenulo je istragu protiv Zorana Pologaša, člana trebinjskog NDP-a po prijavi narodnog poslanika Nebeojše Vukanovića za izborne malverzacije.

Republika Srpska 26.12.2021 | 16:53
Tužilaštvo vodi istragu po prijavi protiv člana NDP

Kako nam je potvrđeno u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje po naredbi Osnovnog suda u Trebinju, a na prijedlog ovog Tužilaštva izvršeni su pretresi kuće, stana, poslovnih prostorija, prostorija stranke Narodni demokratski pokret, kao i vozila koje koristi lice Z. P. iz Trebinja, a zbog sumnji da je počinio krivično djelo Izborna prevara iz člana 222. KZRS u sticaju sa krivičnim djelom uništavanje izbornih isprava iz člana 223. i neovlašteno korištenje ličnih podataka iz člana 157. Krivičnog zakona Republike Srpske. 

Nebojša Vukanović kaže da je Okružno javno tužilaštvo konačno počelo da radi po prijavama trebinjske opozicije, a da je u tužbi koju je podnio protiv člana NDP Zorana Pologoša dostavio sve dokaze za izbornu prevaru i zloupotrebu podataka za glasanje putem pošte, kada je ta stranka zahvaljujući oko 150 glasova uspjela osvojiti jedan mandat u Skupštini grada Trebinja.

- Jako sam ponosan na činjenicu da je nakon godinu dana da je priveden i da su pretreseni objekti Zorana Pologoša kojeg je Luka Petrović postavio za izvršnog direktora. On jeste mojoj listi ukrao jedan ili dva mandata ali izgleda da će ga skupo koštati, ima dovoljno dokaza, umiješana je i policija i on se ne može izvući višegodišnje robije. Nadam se da će njegov slučaj biti primjer kako će proći kada šalju lažne glasove vrećom ili zloupotrebljavaju izbornu volju građana, rekao je Vukanović. 

Pokušali smo dobiti komentar o sprovođenju istrage i od Zorana Pologoša ali je njegov mobilni telefon isključen.

U "Elektro- Hercegovini" gdje obavlja funkciju jednog od izvršnih direktora rečeno nam je da je odsutan i da će mu prenijetio poruku kada se vrati na posao.

Predsjednik trebinjskog NDP-a Bojan Šapurić takođe je potvrdio da se istraga protiv Pologoša vodi, ali da se on neće izjašnjavati dok se sve ne završi.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

To

26.12.2021 17:19

Samo udri u celo lopove VUKANE.

ODGOVORITE
Name

Srbac

26.12.2021 20:03

Isto tako su ukrali jedan jedini mandat u Srpcu..veliki Cavicev NDP

ODGOVORITE
Name

OBELIX

26.12.2021 20:10

A protiv predsednika lovačkog Glamočaka?

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

26.12.2021 21:35

Sta je godina ili Dvije??? Ispod 10 ne treba ga suditi a sve za primjer drugima !!!!!!!!

ODGOVORITE